Vrouw/Praat Mee
115745937
Praat Mee

Praat mee

Wie van de ouders past op de kinderen als er ondertussen ook gewerkt moet worden?

Door het coronavirus is er voor velen flink wat veranderd op het werk. Ook zijn inmiddels alle scholen gesloten waardoor kinderen thuis moeten blijven. Maar wie van de ouders neemt de zorg voor de kinderen op zich?

In deze tweet uit Nikki Sterkenburg haar frustraties over de manier waarop er gekeken wordt naar wie er op de kinderen moet passen:

Bij het merendeel van de ouders hebben beide ouders een betaalde baan. De kinderen gaan overdag naar school en na schooltijd veelal naar de naschoolse opvang of naar opa en oma. Het coronavirus heeft hier echter tijdelijk verandering in gebracht. Scholen zijn nu gesloten. Ze bieden alleen opvang aan kinderen met ouders met een vitaal beroep, zoals de zorg, supermarktmedewerkers of politie. Het is vanzelfsprekend geen optie om de kinderen bij opa en oma te brengen, gezien ouderen een risicogroep zijn voor corona. Ouderen hebben een kleinere overlevingskans wanneer zij besmet raken met het virus.

Ook al is het mogelijk om thuis te werken, dat laat zich niet makkelijk combineren met de zorg voor kinderen. De werkgever verwacht eenzelfde productiviteit als altijd, terwijl je kinderen ondertussen om aandacht vragen en hun schoolwerk moeten doen.

Praat mee

Wie van jullie zorgt momenteel het meest voor de kinderen? Kun je je werk momenteel naar behoren doen? En verdelen jullie de taken fifty-fifty of komt het meeste op jouw schouders terecht? Praat met ons mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.