Nieuws/Vrouw
1160457684
Vrouw

Vera (27) en haar vriend wonen samen maar slapen apart

Nadat er 6,5 jaar niets aan de hand was, begon Vera's vriend steeds harder te snurken. “Op een gegeven moment was het geluid zó hard, dat ik geen oog dichtdeed.” Vanaf dat moment slapen Vera en haar vriend niet langer in één bed.

“In het begin van onze relatie lagen we altijd gewoon naast elkaar in bed. Soms snurkte hij, maar het was niet problematisch te noemen. Tot 1,5 jaar geleden. Het geluid wat hij produceerde, werd alsmaar erger."

Oordopjes

"Wat ik ook deed, niets hielp. Ik duwde hem op zijn zij, maakte hem wakker of deed oordopjes in. Het had geen enkel effect. Op een gegeven moment was het geluid zó hard, dat ik zelf geen nachtrust kreeg en daarom steeds vaker naar de bank in de woonkamer verhuisde.”

“In eerste instantie dacht ik dat het iets tijdelijks zou zijn. Dat snurken van hem kwam zo plotseling opzetten, dat zou dan vanzelf ook weer minder worden. In de tussentijd hadden we natuurlijk wel te maken met dat probleem. Er ontstonden discussies, want waarom moest ik iedere keer naar de woonkamer verkassen? Kon hij daar niet slapen? Later begreep ik hem wel beter."

Extra knuffel

"Hij deed op de bank geen oog dicht, terwijl ik daar eigenlijk prima sliep. Zodra hij de kans kreeg, maakte hij het goed met mij. Dan zorgde hij voor een lekker ontbijt, gaf me een extra knuffel of simpelweg meer aandacht. Het was voor hem natuurlijk ook niet leuk dat ik door zijn gesnurk ergens anders moest slapen.”

“We begonnen de nacht altijd wel samen. Dan kropen we bij elkaar in bed, knuffelden en als hij in slaap viel, stapte ik uit bed. In de ochtend was het wel behoorlijk kaal. Ik miste het samen wakker worden."

Bizar

"Onze omgeving vond het ook behoorlijk bizar. De een dacht dat ik mij aanstelde: ‘Dan doe je toch oordoppen in?’ en de ander vond het zielig en oneerlijk. ‘Waarom lig jij en niet hij iedere dag op de bank?’ terwijl ik mezelf helemaal niet zielig vond."

"Ik begreep ook wel dat het voor mijn vriend niet leuk was. Hij werd soms wakker van zijn eigen gesnurk, omdat het zo’n hard geluid was. Je hoort mensen soms zeggen dat een snurkend iemand het geluid van een overvliegend vliegtuig kan produceren. Ik geloofde dat nooit, tot nu. Zelfs als ik op de bank lag, kon ik hem nog door de muur heen horen.”

Extra kamer

“Tijdens vakanties was het super lastig. Bij het boeken moesten we altijd rekening houden met een slaapmogelijkheid in de woonkamer. In de vorm van een bed of een goede bank. We gaan ook één keer per jaar met mijn familie een weekend weg en ook dan moeten we voor hem een extra slaapkamer regelen."

"Vooral dingen die voor hem heel vervelend zijn. Zo ging hij een keer met het werk een paar dagen weg en belandde hij met een matras op de vloer in de badkamer. Tijdens een vrijgezellenfeestje met een groep vrienden werd er speciaal voor hem een aparte hotelkamer geboekt. Al met al vooral heel sneu voor hem!”

Ziekenhuisbezoeken

“Omdat het snurken aanhield, besloten we op zoek te gaan naar een oplossing. In het ziekenhuis werden testen gedaan en daaruit bleek dat hij apneu heeft. We hebben goede hoop dat er voor hem een oplossing bestaat en we in de toekomst alsnog in één bed kunnen slapen. Dat is toch een stuk gezelliger.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.