Vrouw/Seks & Relaties
1160545381
Seks & Relaties

Aflevering 87: 'Ik heb je nodig, het gaat hier helemaal niet goed'

Helen is tekstschrijver en moeder van Max en Nina. Ze is gescheiden van Paul en heeft nu een relatie met Boris. Haar moeder is ook wel weer toe aan een nieuwe liefde.

Dinsdag

“Zestien mails. Ik heb al zestien reacties van mannen!” Mijn moeder klinkt een beetje hysterisch. Ik ben blij dat ze zich sinds tijden weer zo goed voelt, maar het lijkt alsof ze een beetje doorslaat. “Ja, die mannen zien een mooie vrouw in badpak: ik begrijp ze wel.”

“Hou toch op! Het is een beschaafd badpak en ik heb mijn benen bedekt met een omslagdoek. Weet je waarom ik juist die foto heb gekozen? Omdat dat de eerste foto na mijn operatie is waar ik goed opsta. Ondanks dat ik een badpak draag, zie je niets van het litteken op mijn borst. En ik kijk gelukkig, dát is wat mannen zien.”

Ik zucht. Misschien heeft ze ook wel gelijk. Ik moet gewoon nog wennen aan het idee dat mijn moeder op zoek is naar een nieuwe liefde. “Heb je al met iemand contact gezocht?” “Nee. Dat wil ik doen nadat ik met jou alle mails heb doorgenomen. Ik wacht nog een weekje en dan ga ik reageren. Maar pas na jouw goedkeuring.” Ik moet lachen. Daar heb ik wel zin in. Heb ik tenminste een beetje een vinger in de pap.

Donderdag

“Marleen was hier net,” zegt Boris als ik de boodschappen op het aanrecht zet. Verbaasd kijk ik hem aan. “Ze kwam zwemkleren voor de kinderen halen. Ze gaan naar een of ander subtropisch bad. Ik wist niet waar het lag, dus ik heb haar zelf even in hun kasten laten kijken. Ze lijkt me wel aardig.'' Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. Pauls vriendin, zonder mij, in mijn huis. Dat kan dus vanaf nu...

Zaterdag

‘EVA’, verschijnt er in tekst én met een lachende foto van ons in het scherm van mijn telefoon. Mijn hart mist even een slag. Eva. Die heb ik nu al weken niet meer gesproken, na mijn botte opmerking over haar veel jongere vriend. Stom van mij, dat weet ik, maar ook haar gemene reactie over mijn affaire met Boris was fout. En nu blijft onze ruzie hangen in koppigheid.

“Met Helen,” neem ik zo neutraal mogelijk de telefoon op. Alsof Eva niet weet dat ik allang heb gezien dat zij het is. “Met mij,” hoor ik haar snikken aan de andere kant van de lijn. “O Helen, ik heb je nodig. Het gaat hier helemaal niet goed...”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.