Nieuws/Vrouw
1163353412
Vrouw

Heerlijke risotto met zalm & kaaskoekjes

Ultiem comfortfood vind ik het. Romige rijst, krokante kaaskoekjes en een stukje gebakken zalm erbij. Genieten maar!

Recept risotto

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 250 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie
  • 1 glas witte wijn
  • 500 ml zelfgemaakte visbouillon (recept vind je hier)
  • zwarte peper
  • klont roomboter

Verder nodig:

  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4x 150 g zalm (met huid)
  • scheutje clementine olie (via Foodelicious.nl)

Bereidingswijze

  1. Voor de basis van risotto fruit je een ui en knoflook ongeveer vijf minuten aan in een pan.
  2. Doe dan de risottorijst erbij en schep goed om zodat het goed bedekt is met de olie.
  3. Blus de rijst vervolgens af met de wijn en blijf roeren tot alle wijn verdampt is.
  4. Daarna gaat er soeplepel voor soeplepel de bouillon bij. Roer regelmatig, zodat de rijst goed gaar kan worden. Doe er pas nieuwe bouillon bij, als de vorige soeplepel volledig is opgenomen. Proef na 20-25 minuten of je rijst gaar is. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt, maar dat is niet erg. De rijst moet nog wel wat 'bite' hebben.
  5. Breng op smaak met peper (door de bouillon is de rijst al zout, dus dat hoef je niet toe te voegen) en doe de boter erbij. Schep om, deksel op de pan en even tien minuten laten staan. In die tijd bak je de zalmfilet in een hete pan met wat olie drie minuten per kant mooi rosé aan.

Voor de kaaskoekjes

  1. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier zes hoopjes geraspte kaas op. Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht).
  2. Bak ze nu 6-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gesmolten en goudbruin zijn.
  3. Haal met een spatel voorzichtig van het bakpapier af en laat op een rooster afkoelen en krokant worden
  4. Op een bord gaat lekker wat van de risotto. Daarop het stukje gebakken zalmfilet. Een drupje clementineolie eroverheen én je weet niet wat je proeft! Garneer met de kaaskoekjes. Als dat niet genieten is?!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.