Nieuws/Vrouw
1168909
Vrouw

Weblog van de week

Naar de film

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week volgen we voormalig Dolly Dot, Angéla Kramers (52). Zij en haar man zetten zich in voor kinderen met het syndroom van Down.

Naam: Angéla KramersLeeftijd: 52Beroep: Docent yoga stem en dansRelatie: Getrouwd met RichardKinderen: Sam en JunaFavoriete website: SAMTypische vrouwelijke eigenschap: Vrouwen kunnen heel veel dingen tegelijk doen

-----------------------------------------------------------

Dag 2

Ik zit samen met mijn dochter Juna in de tram. We zijn op weg naar de bioscoop om samen met mijn vriendin en haar dochter naar de film te gaan. De keuze is gevallen op de Twilight-film Breaking Dawn 2. De meisjes gaan aan de popcorn en wij nemen elk een grote beker thee.

De film is prachtig, maar na die enorme kop thee moet ik toch echt even naar het toilet. Het is een eind lopen, maar ik weet het probleemloos te bereiken. De terugweg is lastiger. Ik moet op de tast in het pikkedonker mijn stoel zien te vinden. Het duizelt me en even ben ik bang dat het me niet gaat lukken. Ik ga op mijn knieën verder omdat ik denk dat er trappetjes zijn. Met mijn handen tast ik over de grond, om er vervolgens achter te komen dat het allemaal gelijkvloers is.

Na afloop gaan we vervuld van de mooie film naar de uitgang. Met de lichten aan kan ik zien waar ik heb gekropen, en ik geef een kleine demonstratie. Juna is vijftien en ik vergeet regelmatig dat zij zich schaamt voor mij. Furieus staat ze tegenover me. Hoe haalde ik het in mijn hoofd om dat te doen! “Denk je dan niet aan mij?”, roept ze uit.

Even denk ik dat ze een grapje maakt, maar ze is bloedserieus. Eenmaal buiten zegt ze me ook nog dat ze mijn jas afschuwelijk vindt. “Je lijkt wel een zwerver, vreselijk!” De gezellige sfeer van een uur geleden is even heel ver te zoeken. Even later pakt ze me bij de arm en lachen we weer. Ik kan het toch niet laten nog even te zeggen: “En wat denk je eigenlijk dat ik van die bontkraag van jou vind?”