Vrouw/Praat Mee
1169528571
Praat Mee

Praat mee

Werknemer met kind voorrang bij opnemen vakantie?

De Vakantiebeurs is begonnen. Dat is traditioneel gezien ook de aftrap van het boeken van de zomervakantie. Boek je later dan vis je vaak al achter het net. Heb jij al geboekt en moest je daarbij overleggen met collega’s? Iedereen met kinderen wil natuurlijk weg in dezelfde periode. Dat wordt vechten om die paar weken... Hoe doe jij dat?

Kinderen bepalen voor veel mensen het zomerrooster. Werknemers met kinderen krijgen bij sommige bedrijven voorrang als het gaat om het opnemen van dagen voor de ’grote’ vakantie. Werknemers zonder kinderen voelen zich wellicht benadeeld omdat zij niet lekker weg kunnen als ’iedereen’ gaat, maar vóór of ná de grote vakantie moeten gaan. Ouders betogen dat ze geen keus hebben en dat mensen zonder kinderen ’altijd’ weg kunnen. Als zich onder het personeel veel ouders bevinden, is het vaak ’vechten’ om vrije dagen. Niet iedereen kan immers tegelijk vrijnemen.

Praat mee

Goed overleg is dan het enige wat er op zit. Is bij jou op het werk de discussie al losgebarsten? Of zijn het altijd dezelfden die het hele jaar voorruit plannen? En vind jij het terecht dat werknemers met kinderen voorrang krijgen bij het boeken van de (grote) vakantie? Praat mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.