1171403
Vrouw

Weblog van de week

Sinterklaasbank

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week nemen we een kijkje in het leven van Elisa Nuij (49). Zij is oprichtster en voorzitter van de Stichting Sinterklaasbank. Elisa zorgt ervoor dat ook kinderen in arme gezinnen een cadeautje krijgen.

Naam: Elisa Nuij Leeftijd: 49Beroep: Vrijwilliger SinterklaasbankRelatie: Getrouwd met Haje Karmerood, mijn maatje door dik en dunKinderen: Shanou van 20 jaar en Veerle van 11 jaarFavoriete website: StraydogsTypische vrouwelijke eigenschap: Bewogenheid en emotionele verbinding

-----------------------------------------------------------

Dag 1

De komende dagen mag ik bloggen voor deze website. Geweldig vind ik dat. Twee maanden van het jaar ben ik Sinterklaas, een heel bijzondere. Ik ben namelijk de voorzitter van Stichting de Sinterklaasbank.

Vijf  jaar geleden heb ik de Sinterklaasbank opgericht , omdat ik zag hoe sommige kinderen in ons eigen welvarende Nederland op moesten groeien. Schrijnend soms. Je gelooft het pas als je het gezien hebt - en ik zag het vaker dan me lief was. 

Ik besloot toen dat alle kinderen recht hebben op Sinterklaas. Even de harde wereld verruilen voor een sprookje. Ik zag mijn eigen dochtertje elke dag met rode wangen de trap afrennen om te kijken of Sinterklaas de wortel uit haar schoentje had gehaald en er een klein cadeautje of iets lekkers voor terug had gelegd. Ik zag haar tekeningen en voelde haar spanning. Heerlijk vond ik dat.

Des te meer brak mijn hart als ik in een woning kwam die armoede uitstraalde, waar die vreugde vaak ontbrak. Waar ik matrassen op de grond zag liggen. Een keuken met een campinggasstel om toch nog wat op te kunnen warmen. En daar hing hij aan de muur, de kindertekening die mij als een dolk in mijn hart raakte: zo mooi, zo fel gekleurd, zo in contrast met de rest van de woning.

Deze kleine kunstenaar liet me niet meer los. Hij bleef me achtervolgen. Daarom dus de Sinterklaasbank, zodat ook deze kinderen hun cadeautje mogen uitzoeken en op 5 december met rode wangen wachten tot hij komt. En hij komt! Dat is waar ik me hard voor maak. En die jongen zal het misschien nooit weten, maar zijn tekening was de aanleiding om de Sinterklaasbank op te richten. Door hem stralen dit jaar nog eens 1500 kindergezichtjes!

Tot morgen, liefs Elisa