Vrouw/Praat Mee
1171515177
Praat Mee

'Ouders die kinderen niet vaccineren, korten op kinderbijslag'

Wie zijn kinderen niet vaccineert, wordt gekort op de kinderbijslag. Dat zou Ruud Coolen-Van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) graag zien.

Dat zegt Coolen-Van Brakel in EenVandaag maandag.

Perverse prikkel

Hij is van mening dat het niet laten inenten van kinderen consequenties moet hebben, omdat de vaccinatiegraad daalt. Hoewel hij het een 'perverse prikkel' noemt, denkt hij wel dat een financiële consequentie helpt.

Coolen-van Brakel zegt: "Er gaan ongelooflijk veel indianenverhalen op internet rond over hoe gevaarlijk vaccineren zou zijn voor kinderen. Daar moet de overheid echt veel krachtiger tegenin gaan."

BOinK, een vereniging voor ouders met kinderen in de kinderopvang, sluit zich aan bij verregaande maatregelen om de vaccinatiegraad op te vijzelen. Voorzitter Gjalt Jellesma: "Ik weet dat veel kinderdagverblijven er naar informeren bij nieuwe inschrijvingen, maar als ouders zeggen 'Dat is privé, het gaat je niks aan', dan sta je als crèche met lege handen."

Praat mee

Wat vind jij? Zou jij erachter staan als ouders die hun kinderen niet laten vaccineren, minder kinderbijslag krijgen? Of denk je dat een financiële maatregel niet helpt?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.