Vrouw/Praat Mee
1171938784
Praat Mee

Een stiltestoel bij de kapper: Saai of lekker rustig?

Toen ik afgelopen week online een afspraak wilde maken bij de kapper, viel ik van mijn stoel van verbazing. Ik kon de mogelijkheid 'Ik wil een silent chair behandeling' aanvinken: een stoel waarin degene die je haar knipt dus niet met je praat. Heerlijk! Zou dat ook iets voor jou zijn? Praat mee!

Toegegeven: dat ik moeite heb met het verplichte kletspraatje is vooral mijn eigen tekortkoming. Ik ben heel slecht in small talk. Maar blijkbaar ben ik niet de enige die zo in elkaar steekt. Mijn tweet over de 'silent chair' kreeg enorm veel bijval. Het kletspraatje met de kapper is voor veel mensen kennelijk een dingetje.

'Moetje'

Waar vrouwen soms verheerlijkend over hun kappersbezoek praten, is het voor mij vaak een 'moetje'. Het lukt me niet te ontspannen, met mijn nek in die wasbak. Ik lig nooit lekker en het beeld dat ik daarna in de spiegel zie, met mijn lange natte haren stijl langs mijn bleke gezicht, is ook altijd een beetje confronterend.

Daarna volgen de voorspelbare vragen: of ik nog wat leuks ga doen in het weekend, of ik nog op vakantie ga. Als het antwoord op beide vragen ontkennend is, voel ik me altijd een beetje een sukkel. Omdat ik vrij lang haar heb, zit ik best een tijdje in de stoel en aangezien steeds maar zwijgen onbeleefd voelt, klets ik maar wat terug over het mooie weer.

Visioenen

Het probleem ligt bij mij, ik weet het. Ik heb enorme bewondering voor die spontane kappers die voor elke klant weer interesse en enthousiasme weten op te brengen.

Maar ik ben blij dat het nu ook anders kan. Die silent chair, dat lijkt me wel wat. Lekker rustig! Al maak ik voor de welbekende 'hoe wil je het hebben?' uiteraard graag een uitzondering.

Praat mee

Hoe zit dat bij jou? Zou jij een 'stiltestoel' ook zo heerlijk vinden bij de kapper? Of is een kappersbezoek voor jou een verwenmoment waarbij een praatje juist ontspannen voor je is? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.