1174054
Vrouw

Tim Ribberink doodgepest

Aangifte tegen pestkop van Tim Ribberink

Gepest. Getreiterd. Buitengesloten. Bespot. Pestkoppen hebben de 20-jarige Tim Ribberink het leven zo zuur gemaakt dat hij geen uitweg meer zag. Hij pleegde eind vorige week zelfmoord en liet daarbij een briefje achter voor zijn ouders: "Ik hoop dat jullie niet boos zijn". De familie van Tim heeft inmiddels aangifte gedaan tegen een nog onbekend persoon die onder diens naam valse verklaringen op internet heeft gezet.

De nabestaanden stappen nu naar de politie. Zij willen dat de politie uitzoekt wie tot tweemaal toe onder naam van Tim berichten heeft gezet op een recensiewebsite voor horecagelegenheden. De eerste keer gebeurde dat in 2010, waarbij lasterlijke zaken werden verklaard over Tims werkgever, ijssalon Happy Days. De tweede keer, deze zomer, schilderde de anonieme schrijver Tim af als „een loser en een homo”.

Lief en begaan

Tim, werkzaam bij ijssalon Happy Days in Denekamp, wordt door eigenaars Martina en Henk omschreven als 'lief, aardig en begaan met anderen.Op een manier zoals je dat niet vaak bij jongeren ziet'. In De Telegraaf zeggen zij: "Zo ging hij bijvoorbeeld jaarlijks met zijn oma naar de dierentuin. Of ze deden samen een dagje Westerbork."

Openlijke aanklacht

Het besluit om het afscheidsbriefje van Tim in een rouwadvertentie in de Twentsche Courant Tubantia te publiceren, zou een openlijke aanklacht zijn tegen alle pestkoppen en treiteraars. Naar aanleiding van de advertentie laaide op internet discussies op over pesten.

Wat zou jij doen als je erachter komt dat een van jouw kinderen verantwoordelijk is voor de constante pesterijen? Heb jij dit weleens meegemaakt? Hoe maak je dit bespreekbaar? Praat met ons mee.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest