Nieuws/Vrouw
1175107
Vrouw

VOOR JOU GELEZEN: Volgende keer bij jou

Een feestelijke avond

Ter gelegenheid van de 75 verjaardag van haar vader reist Iris met haar nieuwe vriend Rig af naar het vakantiehuis van de familie in Toscane. Ze hoopt maar dat hij na het tripje niet hard weg zal rennen.

Alles wat ze aan zichzelf haat, ziet ze namelijk terug in haar familie en haar verleden wil ze het allerliefst verborgen voor hem houden. Liever had ze ook niet gehad dat haar familie van zijn bestaan afwist, maar toen haar zuster Sonja  - zo eentje die teert op andermans ellende -  bij haar op bezoek was, had ze het er per ongeluk toch uitgeflapt. En toen Rig tot overmaat van ramp ook nog langs was gekomen, had Sonja hem razendsnel voor het familiefeest uitgenodigd. En Rig had doodleuk ‘ja’ gezegd.

 

Winkel

Iris heeft hem leren kennen in haar winkel. Ze had communicatie gestudeerd, was in de reclamewereld terecht gekomen en al vrij jong getrouwd.

Na haar scheiding had ze haar baan opgezegd en was ze haar huis gaan uitbaten; ze had er een lunchzaak van gemaakt.  Rig was op een dag binnen komen lopen, zo vertelt ze haar zus, ze raakten aan de praat en het klikte. Binnen een uur stonden ze te zoenen.

 

Seksleven

Ze vertelt Sonja niet dat hij 16 jaar jonger is dan zij, dat hij in een band zit, gitaar speelt en heel goed kan zingen, dat hij een surfer is en dat ze een geweldig seksleven hebben. Het leeftijdsverschil kan ze natuurlijk niet lang verborgen houden in Toscane. Haar familie – nog steeds gek op haar ex – is redelijk geschokt.

 

Drek

Tijdens rijkelijk met wijn en andere alcoholische dranken besproeide maaltijden steken ze hun mening niet onder stoelen of banken. En de gesprekken gaan van kwaad tot erger: al snel komt alle drek bovendrijven.

En al schaamt Iris zich te pletter, ze weet niet wat ze moet doen om de avond een andere koers te laten varen. En iets in haar geniet er ook van, alsof ze eindelijk heel hard kan krabben waar het jeukt. Ze kan de beerput alleen maar nog vérder opentrekken.

 

Hilarisch

De beschrijvingen van de gebeurtenissen zijn hilarisch; de leugens en het bedrog om van te smullen. We volgen ze via de gedachten van Iris, en dat voegt nog extra venijn toe.  De familieverhoudingen worden scherp geanalyseerd. Kortom: heerlijk leesvoer.

 

Volgende keer bij ons, door Marian Mudder. Uitgeverij AW Bruna, 240 blz., €17,95.

Waardering: 4 sterren

PRIJSVRAAG

Doe mee aan de prijsvraag en win het boek Volgende keer bij ons.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!