Nieuws/Vrouw
1175130
Vrouw

Een dikke sok werkt niet tegen de kou

Het skiseizoen staat weer voor de deur, voor veel wintersporters aanleiding om nieuwe spullen te kopen.

Skischoenen zijn daarbij traditioneel populaire items. Sokken zijn daarbij erg belangrijk.

Sokken

Alleen met de juiste combinatie worden problemen als koude of broeierige voeten, voetschimmel en blaren vermeden. Maar: welke sok moet je dan kiezen?

Sla de testrapporten van grote consumentenorganisaties er maar op na: een goede skischoen zal nooit lekker zitten en optimaal functioneren zonder goede skisokken.

 

Misverstand 1: Wol kriebelt

Veel mensen kopen bijvoorbeeld geen wollen skisokken omdat men denkt dat die kriebelen. “Onzin”, zegt Erna van den Enden van Sportsokwinkel: “Goede skisokken worden tegenwoordig gemaakt van verschillende soorten vezels. Daarbij wordt ook veel gebruik gemaakt van hoogwaardige Merinowol, wat een heerlijk zacht materiaal is dat zelfs op de meest gevoelige huid niet kriebelt. Wol is bovendien een natuurlijk ademend materiaal dat zorgt dat de voeten langer fris blijven, veel langer dan bijvoorbeeld met sokken die uitsluitend van Lycra zijn gemaakt.”

 

Misverstand 2: Dikkere sokken voor warmere voeten

“Een goede skisok moet vooral níet dik zijn!”, legt Van den Enden uit. “Te dikke sokken werken juist averechts. Skisokken van bekende wintersportmerken als Salomon bijvoorbeeld, zijn relatief dun. Ze zijn alleen dikker op plekken die extra bescherming nodig hebben, zoals de schenen en de voetzool. Zo wordt de voet niet afgekneld, dus geen koude voeten. Bovendien hou je zo het beste contact met je skischoen.”

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+