Vrouw/Praat Mee
1175312188
Praat Mee

Praat mee

Goedemorgen, is uw kind gevaccineerd?

Geen vaccinaties? Dan geen kinderopvang. Het kabinet wil overgaan tot een vaccinatieplicht bij kinderdagverblijven, als de vaccinatiegraad onder een bepaalde grens zakt. Daar worden op dit moment voorbereidingen voor getroffen. Hoe (on)terecht vind jij dat?

Op dit moment is er geen vaccinatieplicht voor de kinderopvang: het percentage gevaccineerde kinderen ligt in Nederland op 90,2%. En tegen mazelen is 92,9% van de kinderen ingeënt.

Ondergrens

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) eist een vaccinatiegraad van 95%. Staatssecretaris Blokhuis geeft aan dat er op dit moment nog geen aanvullende maatregelen nodig zijn; momenteel is het aantal gevaccineerde kinderen in Nederland stabiel.

Het RIVM onderzoekt wat exact de kritieke ondergrens is. Bovendien is nog onduidelijk of het voor kinderopvangcentra juridisch mogelijk is om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren, en of dit het beoogde effect heeft.

Praat mee

Wat vind jij: is het terecht dat kinderen zonder vaccinaties uitgesloten worden van kinderopvang? Praat met ons mee op Facebook.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.