Vrouw/Seks & Relaties
1176012347
Seks & Relaties

Lieve Sabine

’Mijn man wil geen seks meer’

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Mijn man heeft nooit meer zin in seks en heeft me inmiddels al zo vaak afgewezen dat ik er onzeker van word. Ik heb inmiddels ook geen behoefte meer om avances te maken want het voelt echt afschuwelijk om steeds maar weer het deksel op mijn neus te krijgen.

Ik ben 49 en mijn man is 53 en we zijn 25 jaar bij elkaar. De kinderen zijn inmiddels op kamers maar in plaats van het seksuele vlammetje weer aan te wakkeren, zijn we veranderd in een stel dat misschien drie keer per jaar seks heeft. Ik vind dat zo’n treurig gegeven dat ik er zelfs niet met mijn vriendinnen over durf te praten.

We hadden echt een leuk seksleven maar dat is een jaar of drie terug dus helemaal veranderd. Eerst dacht ik dat het een fase was en wilde ik hem niet onder druk zetten. Maar na een half jaar heb ik mijn ongenoegen uitgesproken en sindsdien beschuldigt hij me ervan dat ik er veel te veel de nadruk op leg en hem ook nog een schuldgevoel aanpraat.

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat intimiteit en vrijen gewoon bij een relatie horen. Slechts een slap kusje voor het slapengaan is niet voldoende voor mij. Ik wil trouwens absoluut niet vreemdgaan of met zijn medeweten seks met een ander hebben. Ik wil dat dit verandert. Maar hoe pak ik dat aan?

Sabine: „Wat een vervelende situatie, ik vind het heel naar voor jullie. Ik lees verder niet of je het er al eens met hem over gehad hebt. Misschien is er een reden waarom hij geen zin in seks meer heeft? Heeft hij wellicht een erectieprobleem, is er een ander in het spel, zit hij slecht in zijn vel? Misschien heeft hij een te laag testosteronspiegel waardoor zijn libido erg laag is? Schijnt bij 1 op de 10 mannen voor te komen. Allemaal vragen waarvan het antwoord naar een oplossing zou kunnen leiden. Vertel hem dat je van hem houdt en verlangt naar de seks die jullie hadden. Maar probeer te voorkomen dat je alle schuld bij hem legt. Dat maakt het voor hem ook steeds moeilijker waarschijnlijk. Kortom, praten is momenteel het enige dat ik je kan adviseren. Deze vraag is eerder voorbijgekomen. Misschien heb je nog iets aan dat antwoord? Ik wens je sterkte en succes!”

Heb je ook een vraag voor Lieve Sabine? Stel hem dan hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.