Nieuws/Vrouw
1177389
Vrouw

In 'Haar hobby'

Marga schildert al haar hele leven

In Haar hobby vertellen vrouwen over hun grote passie. Deze week is het de beurt aan Marga Pantazi-van der Poel. Zij schildert al vanaf de lagere school.

Marga Pantazi-van der Poel, 43 jaar, huisvrouw

Wat is jouw hobby?

Mijn hobby is schilderen en dat doe ik eigenlijk al zo,n beetje vanaf de lagere school. Ik ging trouw elke week naar een dame die mij een beetje de kneepjes van het vak leerde. Onder andere het mengen van kleuren, het creeren van diepte en materialenkennis. Ik was ook een kind dat liever in de weer was met pencelen en potloden dan met poppen. Het zat er gewoon al jong in. Het is mijn enige hobby en ik kan mij geen leukere bedenken!

Hoe is het begonnen?

Na een vrij lange rustperiode besloot ik vorig jaar de draad weer op te pakken. Ik kwam op het idee om kleine doosjes te gaan beschilderen.Gewoon een leuk, gezellig doosje waar wat kleins in kan. Een sieraad, wat bonbons, babysokjes, noem het maar op.

Eigenlijk begon het met wat doosjes voor de verjaardagen van de dochters van mijn vriendinnen. Die zijn nu op een leeftijd gekomen dat speelgoed geven voorbij is, maar een armband of oorbellen daar voor in de plaats zijn gekomen. Doosjes met een minizeepje en een geurzakje kwamen daarna. want het was inmiddels rond kerst en dat zou zo leuk staan onder de boom en zo ging het maar door. 

Inmiddels zitten er ook al weer wat grotere bij waar bijvoorbeeld een kleine set kleding in kan, denk aan kraamcadeaus. Met een beetje creatieve inslag kom je echt een heel eind.

Momenteel ben ik ook bezig met decoratieve deur/kast hangers van klei die uiteraard worden gegeven in een handbeschilderde houten of soms kartonnen doos.

Waarom vind je het zo leuk?

Het is heerlijk om te doen Lekker ontspannen en even uit de dagelijkse sleur.  Het mooiste zijn de enthousiaste reacties van de ontvangers, die zijn goud waard!

Mijn ideeen komen niet van een specifieke website maar meer van afbeeldingen die ik op dat moment zoek. Meestal heb ik al een plaatje in mijn hoofd van hoe ik het wil hebben.Onlangs had ik een opdracht om twee hondjes uit een kinderboeken/tv-serie uit Nederland te schilderen, maar ik had geen idee hoe die er uit zagen! Dus even op het internet gezocht en gevonden, nagetekend op een kladje en vervolgens op een houten doosje uitgewerkt. Ik doe het meeste wel uit mijn hoofd. Dieren vind ik sowieso wat lastiger dus daar kan ik soms wel wat hulp bij gebruiken.

Waar en wanneer ben je met je hobby bezig?

Omdat ik vrij veel tijd thuis doorbreng, ben ik dagelijks wel even bezig met iets. Als ik meerdere opdrachten heb dan zorg ik vaak dat ik een makkelijke dag heb door bijvoorbeeld de avond van te voren al voor het eten voor de volgende dag te zorgen. En ik werk het liefst met daglicht.

Mijn favoriete website

Ik heb met dat schilderen van verpakkingen helemaal mijn draai gevonden en ik ben nu bezig met een website, want die ontbreekt er nog aan. Ik moet het nu nog van mond op mond reclame hebben en ik heb een lieve moeder in Nederland die erg haar best voor mij doet dus ik krijg ook bestellingen via haar door. 

Geef je op

Vind jij dat jij de leukste hobby ter wereld hebt? Wil je laten weten waarom jouw hobby zo leuk is en wil je met jouw mooiste creatie op de site van VROUW komen te staan? Laat het ons weten! Mail je naam, een foto van jezelf en een foto van jouw mooiste creatie naar vrouwhobby@telegraaf.nl en wie weet sta jij binnenkort met jouw hobby op deze plek!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest