Nieuws/Vrouw
1177534
Vrouw

VROUW over sport

Suikersjeik

Stel: Je bent een steenrijke oliesjeik, je verveelt je te pletter en je hebt de onbedwingbare neiging om kamikaze met geld te smijten. Je hebt al de grootste fontein ter wereld, de grootste shoppingmall ter wereld, de snelste lift ter wereld en je bent net bezig met het aanleggen van een kunstmatig eiland in de vorm van je lievelingsdier, het stokstaartje. Wat moet je dan?

Misschien je speeltuin nog wat uitbreiden en tegelijkertijd zijdelings wat aan je marketing doen?

 

Filantroop

Als ik honderdduizendbiljoenen had, dan zou ik, heel filantropisch, zaden uit gaan delen in Afrika, zwerfhondjes opvangen in Paraguay en een kunstproject opzetten om verslaafden in de sloppenwijken van Manilla weer een doel in hun leven te geven, of iets dergelijks.

En vooruit, ik zou ook een eiland kopen, gewoon voor mezelf en iedereen die ik lief vind, en een nieuwe tas, want van deze gaat het hengsel los. Ik ben niet zo'n hebberd. Het lijkt me heerlijk om belangeloos te delen.

 

Suikersjeik

Nu Edwin van der Sar is aangesteld als nieuwe directeur marketing bij Ajax en één van zijn eerste grote taken het vinden van een nieuwe hoofdsponsor is, zou ik, als ik hem was, toch eens een potje gaan golfen of dragracen met een oliesjeik.

Manchester City werd opgekocht door Sheikh Mansour van Abu Dhabi en tadaa... Dat bleek een behoorlijk lucratieve deal die zijn uitwerking niet miste. Nou zoekt Ajax een sponsor en geen nieuwe eigenaar, maar ik zie goede mogelijkheden in een suikersjeik.

 

Datingsite

Er zijn een hoop sportclubs en -teams, die aan het tippelen zijn voor geld. En er zijn schijnbaar sjeiks die van gekkigheid niet weten wat ze met hun fortuinen moeten doen. Nou dacht ik, heel gek misschien, die suikersjeiks en suikerclubs zouden elkaar makkelijker moeten kunnen vinden, via een datingsite bijvoorbeeld. Het profiel van een sjeik zou dan bijvoorbeeld zo kunnen klinken:

"Na biljoenen vergaard te hebben met duistere oliepraktijken, wil ik nu graag een Nederlandse voetbalclub redden van de ondergang. In ruil daarvoor wil ik wel mijn naam vereeuwigd in een tulpenveld, dusdanig groot dat het vanuit de ruimte is te zien."

Of: "Het paardenracen heb ik een beetje gehad en nu ben ik op zoek naar een nieuwe hobby. Ben jij dat schaatsteam dat een knieval wil maken voor het Arabische grote geld? Dan ben ik op zoek naar jou! Ik wil slechts eens per seizoen op de tribune van Thialf plaatsnemen (ik heb een hekel aan kou en dweilorkesten)."

 

Het profiel van een club zou er zo uit kunnen zien:

"We laten ons graag aan de leiband leggen voor een bedrag met twaalf nullen. Deepthroaten ook geen probleem." Of:

"Wil je graag investeren in een duurzame relatie met een op Europees niveau middelmatig presterende Nederlandse voetbaclub? We kunnen je harem aanvullen met een stel aandachtgeile, maar sexy voetbalvrouwen. Laten we er samen iets moois van maken!"

Ik zeg: win-win! De club kan mooie sportieve prestaties leveren en titels binnen slepen, een mooi uithangbord voor de sjeik, en daddy gets entertained on his playground.

 

Meer Nathalie op www.firefly44.nl

Ook kan je haar volgen via Twitter, ze tweet via @Nathalie_ff44

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!