Nieuws/Vrouw
1178284940
Vrouw

Aflevering 1 - 'De Luizenmoeder'... 'Duidelijk nog genoeg heilige huisjes om tegenaan te schoppen'

Cast van De Luizenmoeder

Cast van De Luizenmoeder

We hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar vanavond konden we eindelijk weer genieten van het tweede seizoen van De Luizenmoeder. En dat viel niets tegen… VROUW-redacteur Daphne van Rossum zal de komende weken over iedere aflevering bloggen.

Cast van De Luizenmoeder

Cast van De Luizenmoeder

We zijn toch een beetje van ze gaan houden: directeur Anton, juf Ank, juf Helma... Na de grote vakantie zijn ze teruggekeerd op De Klimop. Ook Hannah, Walter, Kenneth, Mel en Kim staan weer op het schoolplein, waar ze zien hoe het nieuwe jongetje Ahmed door zijn moeder (met hoofddoekje) naar school wordt gebracht.

Ahmed

Anton is er maar wat fier op dat Ahmed op school komt (‘We zitten hier geramd mee, want moslims krijgen heel veel kinderen en dus mogen we zijn broertjes en zusjes ook verwelkomen') en juf Ank heeft zes weken op de keelklank geoefend om de naam Ahmed 'goed' uit te spreken.

Dat de moeder van Ahmed haar in vlekkeloos Nederlands corrigeert, omdat de naam 'gewoon' op z'n Nederlands wordt uitgesproken valt bij haar niet in goede aarde. Net als juf Ank destijds deed bij Rianne - het geadopteerde dochtertje van Walter en Kenneth - gaat ze er ook vanuit dat Ahmed geen woord Nederlands spreekt en blijft op luide en indringende toon tegen hem praten.

Sleets

Dachten we tegen het einde van het eerste seizoen dat de formule wat sleets was geworden, blijken er nu toch voldoende heilige huisje over om tegenaan te schoppen. Zo stond de Bond tegen vloeken gelijk op haar achterste benen en wordt de vader van Ahmed tegen de grond geworsteld door Walter omdat hij denkt dat hij een aanslag komt plegen.

Ook krijgen de ouders van Ahmed het ene na het andere vooroordeel op zich afgevuurd. Zoals Mel die zegt dat de vader van Ahmed zich wel wat westerser mag kleden, terwijl ze zelf een groot gewaad draagt.

Tattoo

Na de zomervakantie zijn er toch wel wat dingetjes veranderd op De Klimop. Zo blijkt hulpmoeder Nancy op wandelvakantie in Soest assertief te zijn geworden en kan ze beter haar grenzen aangeven en Anton kan haar tot zijn verwondering niet meer zo makkelijk voor zijn karretje spannen.

Volkert heeft een nieuwe stoere tattoo op zijn arm en Hannah is klassenjuf geworden. En sommige dingen zijn gelukkig nog steeds hetzelfde: Ursula is nog altijd de curlingouder die ze was, die wil dat haar kleine Isa geen enkele teleurstelling in het leven hoeft te hebben.

Geluk

Hartgrondiger kan een verwensing dan ook niet zijn als ze ontdekt dat Isa nog een jaar met die 'tyfus-Ank' zit opgescheept: "Elke jaar dezelfde docent... Het lijkt hier wel een vrije school!" Juf Ank voelt dat dan wel weer feilloos aan.

Als Ursula Ank tot voorzichtigheid maant omdat ze 'gister pas van vakantie terug zijn gekomen' zegt Ank gedecideerd: "Ik zal zorgen dat ze niet onder al het geluk bezwijkt." Het is de makers van De Luizenmoeder opnieuw gelukt om een heerlijke afsluiting van het weekeinde te maken. Dat smaakt weer naar meer!

'De Luizenmoeder' bekijk is vanaf zondag 10 februari wekelijks om 20.25 uur op NPO 3.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.