Nieuws/Vrouw
1179355025
Vrouw

'Zijn tafelmanieren schoten tekort, toch was dit mijn leukste date'

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Journalist Bernice Breure ging op een bijzondere date. Ze mocht geen wijn, de tafelmanieren schoten tekort en de conversatie liet te wensen over. En toch was het de leukste date van het jaar.

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Gisteravond werd ik mee uit eten genomen door een wel heel bijzondere man. Inspraak in welke restaurant het zou worden had ik niet. Op voorhand had hij al gewaarschuwd: wijn mocht ik niet drinken, want dat was te duur.

Haar opgestoken

Niettemin was me er veel aan gelegen om van deze afspraak, die al zo lang stond, een succes te maken. Op zijn verzoek had ik mijn haar opgestoken en zijn favoriete groene jurk aangedaan.

Na het doorgeven van de bestelling begon hij allereerst hardop uit te rekenen hoeveel dit etentje hem precies ging kosten. Dat ik alleen een voorgerecht nam, had hem tevreden gestemd.

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Karige fooi

De conversatie was verder apart, maar onderhoudend. Hij vuurde vragen op me af als 'Wat vind jij fijner: een kort of een lang zwaard?' Maar ook 'Waar heb jij het meeste spijt van in je leven?' Ik vermaakte me uitstekend, al moest ik hem wel regelmatig wijzen op zijn tafelmanieren die enigszins tekort schoten.

Een nagerecht vond hij niet nodig, hij wees me op de halve AH-appeltaart van twee dagen oud die hij in mijn ijskast had zien staan. Bij het afrekenen schoof hij routineus alle zuurtjes van het schoteltje in zijn broekzak, en gaf met tegenzin een karige fooi.

Leukste date

Op mijn bank keken we twee afleveringen van Modern Family en besloten samen te slapen. Wel nam hij zijn eigen dekbed mee naar mijn kamer. We wensten elkaar welterusten ('Slaap lekker mannetje, slaap lekker mevrouwtje') en om tien uur ging het licht uit. Ik weet nu al: dit was de leukste date van het jaar! Een prachtig verlaat moederdagcadeau!

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een lezerscolumn schrijven?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.