Nieuws/Vrouw
1184154710
Vrouw

Eindelijk een eiceldonor gevonden: Rob en Bente zijn zwanger!

Zwanger na eiceldonatie

Zwanger na eiceldonatie

Ken je ze nog? Rob (30) en Bente (26) Meijs? Een klein half jaar geleden plaatsten ze een ontroerende video op Facebook. Daarin vroegen ze om een eiceldonor, om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. En raad eens? Ze zijn zwanger!

Zwanger na eiceldonatie

Zwanger na eiceldonatie

Bente was nog maar net vijftien toen ze in de overgang terechtkwam. Een nachtmerrie voor iemand die al van jongs af aan droomt van het moederschap. "Het was een enorme klap in mijn gezicht. Het heeft dan ook heel lang geduurd voordat ik kon accepteren dat ik nooit op een natuurlijke manier zwanger zou kunnen raken", vertelt Bente.

Wachtlijst voor eicellen

Als Bente haar grote liefde Rob ontmoet, besluiten ze zich in verschillende ziekenhuizen in te schrijven voor eiceldonatie. Helaas verloopt dat minder soepel dan het Limburgse stel in eerste instantie had gehoopt. "We kwamen op een wachtlijst terecht. Het zou wel elf jaar kunnen duren voordat we in aanmerkingen zouden komen voor een eicel. Elf jaar!"

Na vier jaar op de wachtlijst besluiten Rob en Bente eind vorig jaar het heft in eigen handen te nemen. Ze plaatsen een ontroerende oproep op Facebook waarin ze vrouwen vragen een eicel af te staan. Met succes! De video staat nog niet online of de aanmeldingen stromen al binnen. "Het was fantastisch. We hadden niet voorzien dat het zoveel impact zou hebben."

15 eiceldonoren

Samen met twee mogelijke donoren vertrekken Bente en Rob begin dit jaar naar het Belgische Gent. "In Nederland is eiceldonatie minder gangbaar, omdat de donor geregistreerd moet worden en kinderen op latere leeftijd het recht hebben om contact met haar op te nemen. In België daarentegen is de donor volledig anoniem en dat maakt het voor donoren een stuk eenvoudiger."

"Het is echter wel heel kostbaar om te onderzoeken of een donor geschikt is. We hebben daarom besloten om het traject te starten met twee van de vijftien potentiële donoren. Het waren heel spannende weken, die vooral bestonden uit wachten, wachten en nog eens wachten. We hoopten zo dat onze kinderwens eindelijk in vervulling zou gaan."

Kinderwens in rook op

Helaas krijgen Bente en Rob na een aantal weken slecht bericht uit België: de twee donoren blijken niet geschikt voor een eiceldonatie. "Dan stort je wereld opnieuw in. Wéér zagen we onze kinderwens in rook opgaan. Heel verdrietig. We hadden allebei dan ook wel even tijd nodig om dit slechte nieuws een plekje te geven."

Tot hun grote verbazing worden Rob en Bente vlak na deze slechte uitslag gebeld door Medisch Centrum Kinderwens uit Leiderdorp waar ze al langere tijd op de wachtlijst staan. "We waren aan de beurt voor een eiceldonatie. We waren compleet overdonderd, maar tegelijkertijd ook zo blij. Zou het dan toch nog gaan lukken?"

Eindelijk zwanger

Rob en Bente belanden in de volgende rollercoaster. Na een aantal spannende maanden waarin de eiceldonatie plaatsvindt, is het dan eindelijk tijd voor dé grote test. "Rob en ik hadden er allebei een heel goed gevoel over, maar op het moment dat je dan zo'n positieve test in je handen hebt, gaat er zo'n euforisch gevoel door je lichaam. Dat is niet te beschrijven. Zo fantastisch. Ons geluk kon niet op!"

Rob en Bente besluiten het grote nieuws, een kleine dertien weken na de test, op een originele manier te delen met de rest van de wereld. Gisteren verscheen er een vrolijke video op Facebook waarin ze onthullen dat ze samen een kindje verwachten. "We vonden het leuk om het op een vrolijke manier te brengen. Onze ouders en vrienden wisten het al, maar nu mag iedereen het weten!"

Volop genieten

Rob en Bente verwachten hun eerste kindje begin februari. "Het is allemaal zo snel gegaan. Een half jaar geleden had ik echt niet durven dromen dat ik nu al in verwachting zou zijn, maar dat maakt het alleen maar mooier. We kunnen niet wachten om ons kleintje in de armen te sluiten, maar gaan de komende maanden eerst volop genieten!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.