Vrouw/Praat Mee
1185557815
Praat Mee

Praat mee

Welke nieuwe coronamaatregelen zou het kabinet moeten invoeren?

Welke maatregelen vind jij dat het kabinet moet invoeren?

Welke maatregelen vind jij dat het kabinet moet invoeren?

Het aantal coronabesmettingen stijgt en de hoeveelheid ziekenhuisopnames groeit mee. Dinsdag 2 november is er daarom weer een persconferentie, waarin nieuwe coronamaatregelen aangekondigd zullen worden. Welke maatregelen vind jij dat het kabinet moet invoeren?

Welke maatregelen vind jij dat het kabinet moet invoeren?

Welke maatregelen vind jij dat het kabinet moet invoeren?

Verschillende virologen pleiten voor een herinvoering van de mondkapjesplicht in binnenruimtes, zo meldt De Telegraaf. Volgens hen is dit een effectief middel om in te zetten, omdat mondmaskers zowel tegen de verspreiding van corona als van de griep helpen. Er wordt deze winter namelijk ook een grote griepgolf verwacht.

Daarnaast pleiten zij voor aandacht voor de basismaatregelen. Zo raadt Bert Niesters, viroloog van het UMCG, mensen aan om thuis te werken, winkelwagentjes te ontsmetten, te testen bij klachten en anderhalve meter afstand te houden. Ook hierbij benadrukt hij dat de anderhalve meter afstandsregel effectief is in de bestrijding van de griep.

Sommige experts zijn voorstanders van lokale restricties. In Duitsland heeft dit zich al effectief bewezen, zo meldt het AD. Viroloog Bert Niesters ziet hier echter niks in, zegt hij tegen De Telegraaf. Hij denkt dat mensen te makkelijk overlopen naar een regio waar bepaalde maatregelen niet gelden.

Vaccinaties

Het grootste deel van de coronapatiënten op de IC is ongevaccineerd. Minister Hugo de Jonge liet maandag weten dat corona ’in toenemende mate een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen’. Daarmee verwijst hij naar maatregelen voor ongevaccineerden nu de ziekenhuisopnames sneller en eerder stijgen dan verwacht.

Ook viroloog Louis Kroes sluit een specifiek beleid voor ongevaccineerden niet uit. „Daarmee voorkom je het akelige dilemma dat je restricties moet opleggen aan een grote groep mensen die juist heel verantwoordelijk wel heeft gekozen voor bescherming”, zegt Kroes tegen De Telegraaf.

Het OMT is echter geen voorstander van aparte maatregelen voor ongevaccineerden. Zij zijn van mening dat dit tegen de individuele vrijheden ingaat en dat een dergelijk beleid niet uitvoerbaar zal zijn.

Meningen

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 72 procent van de gevaccineerde ondervraagden vindt dat het kabinet moet overgaan op maatregelen voor ongevaccineerden. 98 procent van de ongevaccineerde panelleden zeggen zich te zullen verzetten tegen maatregelen die alleen voor hen gelden.

Ook België scherpt de coronamaatregelen aan en stelt een verplichting voor mondkapjes in binnenruimten in. Deze Twitteraar wenst dat het Nederlandse kabinet hier een voorbeeld aan neemt.

Praat mee

Welke maatregelen vind jij dat het kabinet moet invoeren? Ben jij voorstander van een thuiswerkadvies, mondkapjesplicht, lokale lockdowns of aparte regels voor ongevaccineerden? Praat mee via onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.