1192590
Vrouw

Elke dag naar de supermarkt

Op zaterdag naar de supermarkt en winkelwagens volladen met eten voor de rest van de week. Vroeger deden we dat maar vandaag de dag doen we gemiddeld 19 keer per maand inkopen. Dit komt door volle agenda’s, onaangekondigde gasten en hongerige kinderen. Hierdoor vergeten moeders nogal eens wat.

Uit de studie onder 2000 Britse moeders blijkt dat vrouwen zo’n drie keer per maand naar de supermarkt gaan voor grote boodschappen. Ze moeten negen keer per maand terug omdat ze toch niet genoeg in huis blijken te hebben. Daarnaast bezoeken ze nog zeven keer de winkel om kleinere aankopen te doen.

Elke dag naar de winkel

Negen van de tien moeders gaf toe dat er zelfs weken zijn waarin ze elke dag naar de winkel gaan om eten te kopen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de online winkel Milk&More.

Hoofd van het huishouden

“Uit het onderzoek blijkt dat moeders nog steeds het hoofd van het huishouden zijn. Het blijft moeilijk om te plannen wat haar familie in de komende maand zal eten, hoe efficiënt ze ook is. Helaas maken die onverwachte tripjes naar de winkel hun schema vaak nog hectischer. En dan zwijgen we nog over de financiële druk.”, zegt Andrew Kendall van Milk&More.

Verleiden

In de winkel laten we ons verleiden door producten die niet op het boodschappenlijstje staan of die in de aanbieding zijn. Daaraan geven we ruim 14 euro extra uit.

Het kan juist rustgevend zijn om het eten voor de rest van de week in huis te hebben. Zo hoef je niet elke dag na te denken wat je zal eten en wanneer je naar de supermarkt moet.

Komt dit verhaal jou bekend voor? Doe jij één keer in de week boodschappen of ga jij elke dag naar de winkel? Houd jij je netjes aan je lijstje of kom je altijd thuis met meer dan je van plan was? Praat met ons mee!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!