Nieuws/Vrouw
1200432652
Vrouw

Ik kan niet stoppen met shoppen!

Televisie-expert Ronneke van der Genugten heeft een neus voor ontroerende, bijzondere, controversiële, boeiende en vermakelijke televisieprogramma’s. Kortom: tv die je niet wilt missen! Deze week: Koopziek, stoppen met shoppen. Over herkenbaar gesproken…

Koopziek: Stoppen met shoppen gaat vanavond van start op RTL 5. Omdat het op deze zender wordt uitgezonden, zal het geen kijkcijferknaller met een miljoenenpubliek worden, maar ik verwacht zeker dat veel vrouwen geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. We kopen tenslotte allemaal wel eens iets dat we echt niet nodig hebben.

Genieten van onzinnige aankoop

Zelf ben ik in ieder geval regelmatig ‘schuldig’ aan shoppen om het shoppen. Misschien ook omdat ik geen dwangmatige snoeper ben. Honderden dames grijpen naar chocola als ze niet lekker in hun vel zitten. Ik kan dan oprecht genieten van een onzinnige aankoop, die overigens nooit meer dan een euro of vijf kost, hoor! Maar het gaat om het idee, toch?

Mijn kinderen weten hier alles van en hebben dit gedrag zelfs overgenomen. Soms krijg ik van mijn dochter een appje: “Zullen we iets stoms gaan kopen?” Dan weet ik meteen hoe laat het is. Het is zo fijn om haar na een dipje weer even te laten lachen. Het werkt altijd!

Honderd pakjes reinigingsdoekjes

Het wordt natuurlijk een ander verhaal wanneer je dagelijks met tien strandtassen, 100 pakjes gezichtsreinigingsdoekjes of een tas vol sokken thuiskomt. Dan is er sprake van een dwangstoornis.

Van Angela Groothuizen leren we dat er iets aan te doen valt, mits je aan jezelf wilt werken. De presentatrice moest overigens erg wennen aan het programma. “Omdat het onderwerp best ver van mij afstaat. Ik koop heel makkelijk iets, maar ik ben niet koopziek”, vertelt zij openhartig.

Make-up en kleding koopt Angela vaak. “Omdat ik het nodig heb voor mijn werk. Ik geef liever geld uit aan lekker eten, of aan mooie bloemen. Dat zijn dingen waar ik echt gelukkig van word.”

Op de vraag wat Angela het meest recent heeft aangeschaft, zonder dat ze het echt nodig had, antwoordt zij: “Wil je heel hard lachen? Een hele grote Hema-onderbroek.”

Op zaterdag naar de sekswinkel

Snel voegt ze daaraan toe: “Niet om aan te trekken hoor, maar voor mijn nieuwe theatershow. Net zoals zo’n rubberen broek met een rits erin. Ik heb geprobeerd die ergens online aan te schaffen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik zal toch op zaterdag zo’n sekswinkel in moeten. Ik hoop maar dat niemand mij ziet.”

Kijk jij vanavond met ons mee naar Koopziek: Stoppen met shoppen? Ben je zelf koopziek, of ken je mensen die dat zijn? Praat met ons mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.