Vrouw/Praat Mee
1204193123
Praat Mee

Positieve discriminatie... Hoe positief is dat eigenlijk?

Vind jij het een goed idee als er alleen maar vrouwen worden aangenomen?

Vind jij het een goed idee als er alleen maar vrouwen worden aangenomen?

TU Eindhoven nodigt de komende anderhalf jaar alleen nog maar vrouwen uit om te solliciteren, zo blijkt uit een brief van het college van bestuur aan medewerkers en studenten. Wat vind jij daarvan?

Vind jij het een goed idee als er alleen maar vrouwen worden aangenomen?

Vind jij het een goed idee als er alleen maar vrouwen worden aangenomen?

Vrouwen worden via het Irène Curie Fellowship voor vijf jaar binnengehaald. Ze worden in dat programma onder meer begeleid door een mentor en krijgen 100.000 euro om onderzoek te doen. Er komen de komende tijd honderdvijftig banen vrij.

Rector Frank Baaijens zegt dat meer vrouwen in dienst zal leiden tot ’betere strategieën, creatievere ideeën en snellere innovatie.’ Volgens Baaijens staat Europese regelgeving toe mannen te discrimineren. De maatregel gaat in vanaf 1 juli. Lukt het niet binnen zes maanden een geschikte vrouw te vinden, dan komen eventueel mannen aan de beurt om te solliciteren.

Op Twitter buitelen mensen over elkaar heen. Yvo: "Het enige lastige is dat slechts 8% van de werktuigbouwkunde studenten vrouw is ... las ik, om een voorbeeld te noemen. En dat is toch de kweekvijver ... lijkt me dan moeilijk om daaruit 30% goede vrouwelijke medewerkers te krijgen of meer."

Voorkeursbehandeling

Rijk Thijssen: "Dit gaat ten koste van kwaliteit. Vrouwen die talent hebben en gemotiveerd zijn krijgen zonder voorkeursbehandeling ook die baan. Dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn heeft een reden en die reden is niet 'de man'. Vrouwen moeten dat zelf oplossen. Ze zijn mans genoeg dunkt mij."

Herold Babbarich: "Van de vrouwen die vervolgens worden aangenomen zal iedereen denken dat ze niet in de eerste plaats op hun kwaliteiten zijn geselecteerd. Die worden dus ook niet geholpen door deze waanzin." En Nikki Sterkenburg: "Ik word liever aangenomen omdat ik de beste ben, dan dat ik word voorgetrokken omdat ik een vrouw ben."

Helga Kok vindt het wel een goed idee: "Vrouwen hebben een andere invalshoek." In een poll van De Telegraaf is ze echter veruit in de minderheid. Want van de 1175 stemmers vindt 90% het voorstel belachelijk.

Praat mee

Wat is jouw mening over dit onderwerp? Zouden meer bedrijven dit moeten doen? En denk je dat vrouwen wel carrière willen maken? Vandaag was namelijk ook in het nieuws dat vooral vrouwen minder willen werken. Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.