1204544
Vrouw

"Zwemmen tegen een onmenselijke ziekte"

Op 9 september vind in de Amsterdamse grachten wel een heel bijzonder evenement plaats: de Amsterdam City Swim (ACS). Deelnemers zwemmen door de grachten van onze hoofdstad in de strijd tegen de vreselijke spier- en zenuwziekte ALS. Vier vrouwen bloggen in de aanloop naar de ACS. Lees hier hun verhalen!

Naam: Selma Ogterop (32)

Verliefd, verloofd, getrouwd: Samenwonend

Beroep: Freelance redacteur

Waarom doe je hieraan mee? Ik zwem mee namens VROUW

Heb je vaker lange afstanden gezwommen? Nee

Hoe ga je je voorbereiden? Ik sport om de dag en ga een paar keer het zwembad in om te trainen

Wat is jouw gouden zwemtip? Je eigen tempo aanhouden

---------------------------------------------------------------

Het oproepje om mee te zwemmen met de Amsterdam City Swim om geld in te zamelen voor het goede doel sprak me meteen aan. Ik zag mezelf wel zwemmen in de grachten van Amsterdam, zonnetje erbij, we zwemmen zelfs langs mijn huis! Het leek me direct een leuke uitdaging en toen er gevraagd werd wie er namens VROUW mee wilde zwemmen, zei ik volmondig ‘Ik!’.

Maar toen ik me eenmaal ingeschreven had, sloeg de angst toe. Zwemmen in de grachten, is dat niet heel erg vies?! Straks regent het pijpenstelen en is het water steenkoud! Er zwemmen grote vissen in de gracht! Ik ben helemaal geen zwemmer en 2028 meter is best veel! Dit is een serieuze aangelegenheid en straks val ik als eerste af na een paar honderd meter!

Maar tegelijkertijd vind ik het een persoonlijke uitdaging. Hoe vaak kun je nou zwemmen in de prachtige grachten van onze hoofdstad? Ik zal echt niet de enige zijn die geen topzwemmer is. Toch?! En buiten het feit dat ik erg benieuwd ben hoe ver ik kom, ik doe mijn uiterste best, wil ik graag geld inzamelen voor onderzoek naar ALS.

Een familielid van een collega van mij kreeg vorig jaar te horen dat ze ALS had. Helaas is zij dit jaar overleden aan deze verschrikkelijke spierziekte. Ik heb het verhaal van dichtbij meegekregen en het heeft me geraakt. ALS is echt een onmenselijke ziekte.

Ik duik 9 september de gracht in met als doel zover mogelijk te komen en veel geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze dodelijke ziekte. Steun je me?

Zwem jij mee met Selma en VROUW op 9 september? Lees hier meer of schrijf je hier direct in.