Vrouw/Praat Mee
1209742136
Praat Mee

Hoera voor de pakjes en de zakjes!

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Waar menig foodie alleen al gruwelt bij het idee E-nummers te consumeren, is Rosanne Hertzberger juist gek op magnetronmaaltijden en E-nummers. De columnist en microbioloog vindt de hele foodhype waanzin en neemt het op voor de pakjes en de zakjes. “E-nummers zijn de best geteste, veiligste stofjes die je binnen kunt krijgen.”

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Haar nieuwe boek Ode aan de E-nummers bevat een oproep om innovaties in de voedingsindustrie te omarmen in plaats van die innovaties als gevaarlijk of onnatuurlijk te bestempelen.

Mythe

"Yes, conserveermiddelen. Héél goed. Als je die weglaat, moeten we namelijk weer op middeleeuwse wijze de houdbaarheid van eten vergroten. Door wagonladingen zout en suiker toe te voegen. Da's pas ongezond", aldus Hertzberger vandaag in de Volkskrant.

Maar iedereen weet toch dat zelf koken wel het gezondst is? “Dat is een mythe, de wereld in geholpen door tv-chefs als Jamie Oliver”, vervolgt ze, “Deels heeft hij een punt, want in bewerkt voedsel zit doorgaans meer suiker, zout en vet dan wat we zelf maken. Maar je kunt niet al het bewerkte voedsel over één kam scheren, net zomin als dat kan bij al het zelfgemaakte voedsel.”

Praat mee

Vind jij ook dat het gebruik van pakjes en zakjes tijdens het koken overtrokken wordt? Of raak jij tijdens het koken geen zakje meer aan? En hoe doe jij dat met je kinderen? Geef je hen wel pakjes drinken of een chocoladekoek mee naar school of houd je het bij water en fruit? Wij zijn benieuwd! Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.