1216746
Vrouw

Recept van woensdag 11 juli 2012

Brécol – Kalkoenbroodjes

undefined

Ingrediënten: 600 g broccoliroosjes ~ 600 g verse spinazie ~ zout, peper ~ 2 el olijfolie ~ 1 ui, fijngehakt ~ 1 knoflookteentje, fijngehakt ~ 50 ml witte wijn ~ 70 g boter ~ 20 g bloem ~ 200 ml melk ~ 100 ml room ~ 2 eidooiers ~ 30 g vers geraspte manchego ~ 4 sneden pecanbrood ~ 4 plakjes gerookte kalkoenfilet ~ vet voor het bakblik

Met spinazie

1. Maak de spinazie schoon. Blancheer ± 2 minuten in gezouten water. Laat uitlekken.

2. Bak de ui en knoflook glazig in de olie.

3. Hak de spinazie fijn, laat inkoken met de wijn en kruid met zout en peper.

4. Maak voor de saus van 20 g boter en bloem een roux. Blus af met melk en room en kook in tot een saus. Klop de eidooiers met de overige boter schuimig en roer met de kaas door saus. Kruid naar smaak.

5. Rooster het brood en leg op een ingevet bakblik. Verdeel de spinazie erover en daarop 1 schijfje kalkoenfilet. Schep de saus erover en gratineer de broodjes enkele minuten in de oven. Steek er spiesen in.

BEREIDING 30 minuten + even in de oven

* Brécol met broccoli: kook de roosjes in 5 minuten gaar en ga verder bij stap 2.

STEEKSPEL

Alle recepten komen uit Het grote Pinchos boek (€ 12,50 Veltman Uitgevers, ISBN9789048305803)