Vrouw/Opgebiecht
1218270696
Opgebiecht

'Ja ik rook en nee ik doe niet mee aan Stoptober!'

In onze rubriek Opgebiecht kun je anoniem je verhaal delen. Dit keer vertelt een lezeres die rookt maar desondanks niet meedoet aan Stoptober. "Ik heb geen overgewicht en drink nauwelijks alcohol. Ik vorm geen gevaar voor anderen."

"Al meer dan dertig jaar rook ik zo’n tien sigaretten per dag. Ik ben begonnen op de middelbare school en eigenlijk nooit gestopt. Ik heb weleens een halfslachtige poging gedaan om te stoppen, maar toen kwam ik meteen kilo’s aan en daar had ik ook weer geen zin in.

Paria

Wat ik ontzettend irritant vind, is dat ik steeds meer het gevoel krijg dat ik een soort paria ben. Terwijl ik vroeger gewoon achter mijn bureau mocht roken, moet ik nu verplicht in weer en wind buiten staan.

Dat kost me hartstikke veel tijd en die haal ik in door altijd minstens een uur langer door te werken dan de rest. Ik doe niemand kwaad met mijn gerook; ik steek nooit ongevraagd een sigaretje op, vraag altijd of het mag. Ik woon alleen en heb geen kinderen, dus thuis rook ik gewoon wel.

Overheid

Maar goed, de overheid legt roken steeds meer aan banden. Dat je niet binnen mag roken begrijp ik, maar wat is er mis mee om in een park of op een terras te roken? Daar heeft toch niemand last van? En mag dat straks ook niet meer in mijn eigen auto? Dat bepaal ik echt zelf wel!

En nu is het dan Stoptober en moeten we van de overheid allemaal ophouden met roken. Belachelijk, als we dat zouden doen zou dat de schatkist tonnen aan accijnzen schelen.

Overgewicht

Waar bemoeit de regering zich trouwens mee? Ik heb geen overgewicht en drink nauwelijks alcohol. Ik vorm geen gevaar voor anderen. Sterker nog: ik fiets altijd naar mijn werk en loop halve marathons, dus ik ben hartstikke gezond!

En verder ben ik een volwassen vrouw, dus als ik elke dag een zak patat wil eten, een fles wodka wil leegdrinken óf - zoals dus in mijn geval - tien sigaretten wil roken, dan doe ik dat. En die stomme Stoptober laat ik lekker aan me voorbij gaan!"

Jij op VROUW.nl

Zit er ook een Opgebiecht in jouw pen?

Schrijf 'm dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.