Nieuws/Vrouw
122048453
Vrouw

Lisanne mocht optreden bij Marco Borsato's Symphonica in Rosso-concert

Lisanne Spaander

Lisanne Spaander

Twaalf maanden, twaalf bekende en onbekende vrouwen die het nieuws haalden. Zij vertellen waarom dit jaar voor hen extra speciaal was. Maart was de maand van Lisanne Spaander (18). Zij mocht optreden met haar zelfgeschreven liedje Vechtersbaas tijdens Marco Borsato’s laatste Symphonica in Rosso-concert.

Lisanne Spaander

Lisanne Spaander

"Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose botkanker. Ik had maandenlang behandelingen en lange ziekenhuisopnames. Om alles wat er door mijn hoofd ging een plekje te geven, schreef ik Vechtersbaas. Toen ik het eerste couplet af had, liet ik het horen aan de verpleging en mijn moeder. Iedereen moest huilen!"

Een album maken

"De maatschappelijk werker in het ziekenhuis vroeg of ik een Bekende Nederlander wilde ontmoeten, als wens. Ik koos voor Marco Borsato: vroeger luisterden we altijd zijn muziek en het leek me een aardige man. Op zijn kantoor liet ik mijn liedje horen. Hij had tranen in zijn ogen, zo mooi vond hij het. Ik kreeg kaartjes voor zijn concert en als verrassing in het programma Staatsloterij: Puur Geluk mocht ik mijn lied ook nog opnemen in de studio, met de Marcel Fisser Band. Die laatste haalde er een platenbaas bij die me ter plekke een contract gaf, daarna besloten we een heel album te maken."

"Marco had foto's van me gemaakt en ik vroeg of ik ze voor de hoes mocht gebruiken. 'Ja', zei hij, 'maar kom jij dan tijdens mijn laatste Symphonica in Rosso-concert Vechtersbaas zingen?' Dat was zó gaaf. Toen ik tijdens Marco's eerste concert zelf in de zaal stond, zei ik nog: 'Het lijkt me zo te gek om hier ooit te staan met mijn eigen liedjes.' En nu ging het echt gebeuren! Dat had ik nooit verwacht."

Backpacken in Azië

"Op 3 maart stond ik dus voor een uitverkocht Ziggo Dome. Het was zó leuk en op het podium waren ze allemaal zo lief voor me. Het ging in een roes voorbij. Na afloop waren er allemaal camera’s op me gericht en wilden journalisten me interviewen. Eind mei was er een volgend hoogtepunt: mijn albumpresentatie. Daar waren wel 500 mensen!"

"Inmiddels is het ruim een jaar na mijn laatste chemobehandeling en het gaat steeds beter met me. Ik ben in mijn eentje gaan backpacken in Thailand. Daar wilde ik goed uitrusten en mooie dingen bekijken. En volgend jaar? Hopelijk ga ik dan naar de Rockacademie in Tilburg of regel ik zelf veel optredens. Want ik weet het nu zeker: ik wil verder in de muziek!"

Tekst: Hanna Gillissen en Tanja Spaander

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.