Vrouw/Seks & Relaties
1221819844
Seks & Relaties

Deel 37: Dit is voor het leven, dat voel ik

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Ivo schopt z'n schoenen uit en krult zich op op mijn bank. Het is net alsof hij er hoort, zo naast mijn drieduizend kussens. We hebben vorige week afgesproken dat hij iedere dinsdag bij mij komt eten. Het was vorige week overduidelijk dat hem iets van het hart moest. Ik had me er ik weet niet wat voorgesteld, de meest dramatische dingen. Maar de waarheid lag eigenlijk heel erg voor de hand, zo erg voor de hand, dat ik het niet verwacht had.

"Ik voel me heel vaak zo eenzaam." Hij zei het en nam direct een enorme slok van zijn wijn, alsof hij de woorden weg wilde spoelen. Ik wilde duizend dingen zeggen, maar viel volledig stil. Ivo pakte de draad van het gesprek weer op. "Niet eenzaam als in zielig eenzaam hoor, maar ik zit best wel vaak alleen. Alleen eten, alleen tv kijken; het is gewoon veel minder leuk."

"Ik kijk bijvoorbeeld standaard Ik Vertrek met de commentaren van Twitter erbij. Zo heb ik het idee dat er tenminste mensen met mij meekijken." Dat herkende ik. Zo kijk ik bijvoorbeeld Heel Holland Bakt mét Twitter. Nog steeds bleef ik stil en Ivo ratelde door. Dat gevoel dat hij beschreef, herkende ik. Ik moet er enerzijds niet aan denken om dag en nacht een man in mijn huis te hebben, maar ondanks dat ik een druk leven heb en regelmatig een leuke scharrel aan de haak sla, zit ik het gros van de tijd toch echt alleen. En dan pak je Tinder er maar weer bij. Of scroll je je Facebooktijdlijn door – iets waar ik ook niet vrolijk van word. Iedereen lijkt daar namelijk zielsgelukkig, op de enkeling die meent te moeten melden dat hij buikgriep heeft na.

Ik wilde eindelijk een reactie geven op zijn monoloog, maar toen voelde ik een traan over mijn wang rollen. "Eef! Meid! Je gaat niet janken hoor, dan ga ik ook!" De serieuze toon van Ivo wisselde razendsnel naar zijn hysterische geluid en samen schoten we al huilend in de lach. We hebben uren en uren gesproken. Over ons leven als single. Over alle mannen die in ons leven komen en gaan, waar we nooit mee tot de echte diepgang komen. Twee flessen wijn later omhelsden we elkaar.

"Ik voel dat wij vrienden voor het leven zijn", sprak ik vanuit mijn hart. "Laten we er vanaf nu voor elkaar zijn. Kom je in elk geval eens in de week bij mij eten? Blijf je slapen desnoods, ik heb nog een logeerkamer, die wordt dan van jou." Ik voelde Ivo oprecht geëmotioneerd raken. "Ik ken je nog niet zo lang Eef, maar ik hou van je, echt. Ik neem je aanbod graag aan. Wat gaan wij het leuk hebben samen."

Vrijdag

Ik krijg een Facebook vriendenverzoek van een man die me heel vaag bekend voorkomt. Frank Steenis. Ik herhaal de naam een paar keer zachtjes en dan weet ik het weer. Frank! Frankie! Daar heb ik mee in de brugklas gezeten. We waren allemaal verliefd op hem, totdat hij van de ene op de andere dag op mysterieuze wijze van school verdween …

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DE SINGLE AVONTUREN VAN EVA?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'EVA AAN' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'EVA UIT' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.