Nieuws/Vrouw
1223763
Vrouw

Weblog van de week

Succes op Ibiza

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week zijn dat Kat Klerks (27) en Lot Fongers (31). Samen begonnen zij BikinIbiza. Ze vonden het zo fijn wonen op het eiland dat ze een manier zochten om er maar zo veel mogelijk tijd door te kunnen brengen.

Naam: Lot Fongers & Kat Klerks

Leeftijd: 31 & 27

Woonplaats: Amsterdam / Ibiza

Beroep: ondernemers

Relatie: nee

Kinderen: nee

Favoriete website: www.bikinibiza.com

-------------------------------------------------------------------------

Dag 1

  Terwijl we dit schrijven kijken we vanuit ons kantoor naar buiten en we beginnen te lachen… hoe logisch is het dat we drie jaar geleden exact rond deze tijd dachten: we pakken onze spullen en gaan het gewoon doen! We vertrekken uit dit kikkerland en gaan op Ibiza ons idee uitwerken. Dit idee was Bikinibiza.

Het ontbreekt aan unieke bikini’s op het strand. Alles is massa, eentonig en al gedaan. Bikinibiza is anders dan anders, dat weten we zeker!

We vonden een huisje midden in de stad, lees appartamento, met gele, roze en groene muren en het smerigste badkamertje dat je ooit hebt gezien. Elke ochtend naaiden we bikinietjes in elkaar en ‘s middags gingen we het strand op en de bedjes langs om onze zelfgeproduceerde baby’s te verkopen. Dit ging zo goed dat we na een half uur alweer naar huis konden om nieuwe te maken. Als je weet dat één bikini vier uur handwerk betekent, was het snel duidelijk dat we het met z’n tweetjes niet aan konden; hoe leuk het ook is dat het aanslaat, we hebben veel hulp nodig…

Inmiddels hebben we een eigen atelier in Turkije en Indonesië, een kantoor in Amsterdam, een website, webshop en verkooppunten in Nederland, Ibiza, België en Frankrijk en ineens klinkt het gele appartement als een eeuwigheid geleden. Het begin.. die tijd waarin we tot diep in de nacht bikini’s naaiden en fantaseerden en plannen maakten voor stappen die nu al steeds dichter bij de werkelijkheid komen.

Maar dromen worden groter…met in ons achterhoofd: ‘dromen bestaan niet, die moet je creëren’, zittend in ons kantoortje in Amsterdam naar de regen buiten kijkend, brainstormend over de nieuwe collectie, beseffen we dat juist het stil staan bij deze momenten zo belangrijk is. Hoe leuk is het om zo’n groei mee te mogen maken, daar hard voor te werken en door te kunnen gaan met dat wat je zo leuk vindt om te doen! En het meest bijzondere van alles is dat we het nog steeds met z’n tweeën doen. To be continued….

Wil je ook een dagboek bijhouden voor de website VROUW van De Telegraaf? Geef je op via vrouwinternet@telegraaf.nl.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!