1224285
Vrouw

Weblog van de week

Niks geen traditionele rolverdeling

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week is dat Rose Calis (37). Zij woont in 't Gooi, werkt als freelance webdesigner en bestiert de Pikante Pimpernel: een Oosters en Surinaams kookboek.

Naam: Rose Calis

Leeftijd: 37

Beroep: van 2008 tot 2011 webdesigner, en binnenkort fulltime blogger met de Pikante Pimpernel: een kook- en lifestyle blog

Relatie: samenwonend met Eric

Kinderen: Dany (4 ) en Justin (18)

Favoriete website: www.pikantepimpernel.nl

Typische vrouwelijke eigenschap: kan veel tegelijk, is verzorgend en handelt vaak vanuit emotie

-------------------------------------------------------------------------

Dag 5

De rollen lijken hier wel omgedraaid. “Schat, let je wel even op dat je de troep achter je opruimt?” Vanaf de trap kijk ik naar beneden de keuken in, naar mijn vriend die mijn vaat opruimt. Een glas, een bord, een vork en een mes. Hij is namelijk op dieet en leeft alleen van shakes en pudding. Veel afwas hebben we daarom niet. Ik loop richting de computer naar boven en eenmaal in ons kantoor besef ik me waar ik bijna dagelijks aan zijn kop over zeur. Moet dat nou die broek over de trapleuning? Wanneer doe jij nou eens de afwas? Ik heb nog wat administratie te doen, laat jij de kat binnen?

Wat me nog het meest verbaast is dat hij de hometrainer aan het inoliën is. Hoe lang zeur ik hier al niet over. Mijn vriend is op dieet. Ik niet. Dus die hometrainer mag van mij ook wel weer in de schuur staan. Maar zeg dat niet tegen hem. Hij is de afgelopen 7 dagen bloedserieus. Zijn dieet heeft van hem een hele andere man gemaakt: superhuisman. En dan overdrijf ik niet. Boven op kantoor denk ik hier nog over na. Neem nou dat lekkere maaltje dat ik al 3 dagen 2 maal daags voorgeschoteld krijg.“Tomatensoepje?” Wat een verwennerij. Ja hoor. Lekker. Tafelkleedje, een glas cola, bestek, kommetje soep, 2 diagonaal gesneden broodjes. Hier is liefde in gestoken. Ik kijk hem aan en geniet. Dit wil ik vaker.

Op hetzelfde moment gaat er een gevoel van onrust door me heen. 3 dagen ben ik meer dan 14 uur per dag aan het werk, ruim ik niks op en laat ik het huishouden min of meer aan hem over. “Ga jij maar aan het werk Rose, ga ik met de kleine weg.” Natuurlijk helpen we elkaar wel vaker. Zo ben ik degene die altijd kookt en opruimt - ik werk vanuit huis, dus dat gaat eigenlijk vanzelf. En heeft hij een draaiklus, dan breng en haal ik hem zodat hij na zijn werktijd nog even wat kan drinken. Maar dit voelt ineens niet meer zo prettig. Eerder ongemakkelijk.

Een huisman, de droom voor elke vrouw? Nou, nee hoor. Ik mis onze kleine discussies over het huishouden, mijn zoontje die tijdens het koken aan mijn boek trekt omdat hij een glas drinken wil. Ik mis die tevreden blik van mijn vriend als ik hem weer eens verwen met een exotisch avondmaal. En ik mis zelfs zijn broek, slordig over de trapleuning gesmeten. Nee, niks geen traditionele rolverdeling hier. Nog 1 dag, en dan ben ik de vrouw en is hij de man. Met andere woorden: laat het soppen en stoffen maar aan mij over. En nu meteen naar beneden mijn vaatje opruimen.

Wil je ook een dagboek bijhouden voor de website VROUW van De Telegraaf? Geef je op via vrouwinternet@telegraaf.nl.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!