Nieuws/Vrouw
1224564
Vrouw

Recept van maandag 16 juli 2012

Gebakken appels met zoete, gekruide bechamelsaus

undefined

Ingrediënten: 6 dessertappels ~ 6 kaneelstokjes ~ Voor saus: 30 g boter ~ 30 g tarwebloem ~ 5 dl lauwe melk ~ ½ vanillestokje, in de breedte gehalveerd ~ 4 el suiker ~ fijngeraspte schil van ¼ sinaasappel ~ ¼ tl gemberpoeder ~ ½ tl kaneel ~ snufje nootmuskaat ~ 1 kruidnagel

1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Haal het klokhuis uit de appels en vul met een kaneelstokje. Verpak ze stevig in bakpapier en bind dicht met keukentouw. Bak 15-20 minuten of tot ze zacht zijn, maar nog iets stevig.

2. Smelt voor de saus de boter in een grote pan op matig vuur. Voeg de bloem toe en klop flink tot een gladde roux. Neem de pan van het vuur en laat 2 minuten afkoelen. Voeg onder voortdurend kloppen geleidelijk de melk toe.

3. Splits het vanillestokje en schraap het merg eruit. Zet de pan terug op matig vuur en doe het vanillestokje en merg, suiker, sinaasappelschil en specerijen erin. Laat ± 10 minuten sudderen; klop geregeld om aanbranden te voorkomen. Eventueel nog wat melk erdoor. Verwijder het vanillestokje en de kruidnagel en schenk de saus in een kan.

4. Pak de appels uit en zet ze rechtop op bordjes. Serveer met de saus.

BEREIDING 35 minuten

Proef Parijs

Alle recepten komen uit Chez Rachel, recepten uit de kleinste keuken van Parijs (€ 24,95 VBK Media, ISBN 9789021551371)