Nieuws/Vrouw
1224644538
Vrouw

'Als een gepaneerde schnitzel komt mijn dreumes de zandbak uit'

Insmeerprobleem met kind

Insmeerprobleem met kind

Maaike Timmerman is presentatrice van Omroep WNL en bekend van het programma Goedemorgen Nederland. Wat houdt haar bezig?

Insmeerprobleem met kind

Insmeerprobleem met kind

Ik zou heel graag willen kennismaken met de bedenker van de elektrische vliegenmepper. Is het niet fantastisch als je iets kunt bedenken wat het leven (van de mens, niet zozeer van vlieg of mug) op bloedhete zomerdagen een stuk dragelijker maakt? Het grootste voordeel van het ding is, dat je een insect kunt doden zonder een vlek op de muur te veroorzaken.

De jacht

Een nog leuker pluspunt is dat ik mijn vredelievende man zie veranderen in een soort oermens uit de tijd van de Jagers en Verzamelaars. Hij zwiept in een razend tempo met zijn mepper door het huis en slaat zichzelf nog net niet als een gorilla op de borst zodra hij een vlieg naar de hemel heeft geflitst. Zijn triomfantelijke blik wordt door de andere gezinsleden met een luid ‘Hoppa!’ beloond.

Ook zonder publiek doet hij trouwens zijn best. Laatst kwam ik thuis en nog voordat ik de deur achter me had dichtgetrokken, hoorde ik ’m roepen: “Ik heb er al acht!” Gisteren trof ik hem terneergeslagen aan. Zijn elektrische vliegenmepper was uit elkaar gevallen en deed niets meer. Hij had iets té enthousiast jacht gemaakt. Het werd een verdrietige avond.

1-0

De succesvolste uitvinders moeten meestal eerst tegen een veelvoorkomend probleem aan lopen om vervolgens een briljante, vaak doodsimpele, oplossing te bedenken. Gewone stervelingen zoals ik zijn hooguit goed in dat eerste.

Zo heb ik momenteel een levensgroot insmeerprobleem. Hij heet Tom en hij is bijna twee jaar oud. Zodra Tom mij met een fles zonnebrandcrème ziet aankomen, verstopt hij zich achter de bank. Als het me dan met veel moeite is gelukt om één (!) armpje in te smeren, vlucht hij weg en rolt zich tussen de gordijnen. 1-0 voor de dreumes.

Stress

Ondertussen staart de fles zonnebrandcrème me aan. Er staan tips op waarvan ik acuut in de stress schiet. Zo moet je de crème royaal en ook nog eens gelijkmatig aanbrengen. Stel dat ik dat met engelengeduld en militaire precisie voor elkaar krijg, dan moet ik dat elke twee uur herhalen.

Mochten we in de tussentijd nog aan zwemmen zijn toegekomen (wat ik inmiddels betwijfel), dan moet ik volgens de fles terug naar start en weer helemaal opnieuw beginnen.

De Slag om het Insmeren

Het wordt nog erger. Mijn kind mag pas de zon in als de crème een half uur is ingetrokken. Daar begint deel twee van de Slag om het Insmeren. Want zodra ik deel één heb gewonnen (victorie, mijn kind is veranderd in een wit roetveegpietje!), probeert Tom vrijwel direct in het badje in de achtertuin te springen.

Stel dat het me ooit zou lukken om dat tien minuten uit te stellen, dan vestig ik waarschijnlijk een nieuw wereldrecord. Dus na een aantal sprints en ontsnappingen stuitert hij het peuterbadje of de zandbak in. In het eerste geval druipt de veel te royale laag zijn oogjes in. In het tweede geval komt hij als een gepaneerde schnitzel de zandbak uit. Hoe je daarmee moet omgaan, weet zelfs mijn fles zonnebrandcrème niet.

Van een mug...

Op een schaal van mug tot olifant is mijn insmeerprobleem zeker een mug. Maar we weten allemaal hoe vervelend muggen zijn, anders kochten we niet massaal vliegenmeppers. Daarom hoop ik dat iemand op korte termijn een geniale oplossing kan bedenken waardoor mijn kind in een paar seconden gelijkmatig, royaal en zonder gebrul is ingesmeerd. Bedankt alvast!

De column van Maaike Timmerman lees je in ZOMER, het magazine dat de komende weken iedere zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.