Nieuws/Vrouw
1226918
Vrouw

Weblog van de week

Dank je wel

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week is dat Rose Calis (37). Zij woont in 't Gooi, werkt als freelance webdesigner en bestiert de Pikante Pimpernel: een Oosters en Surinaams kookboek.

Naam: Rose Calis

Leeftijd: 37

Beroep: van 2008 tot 2011 webdesigner, en binnenkort fulltime blogger met de Pikante Pimpernel: een kook- en lifestyle blog

Relatie: samenwonend met Eric

Kinderen: Dany (4 ) en Justin (18)

Favoriete website: www.pikantepimpernel.nl

Typische vrouwelijke eigenschap: kan veel tegelijk, is verzorgend en handelt vaak vanuit emotie

-------------------------------------------------------------------------

Dag 2

Ik moest het kwijt. Daarom plaatse ik dit op Facebook:

“Vandaag een gesprek op school gehad. Tranen in mijn ogen. Brok in mijn keel. We willen gewoon het beste voor onze kleine. Hij heeft een achterstand. Praten gaat namelijk niet zo goed. Gelukkig wel steeds beter. Humor heeft hij ook. En hij is ontzettend lief en gezellig. Tja, als je dat dan hoort, dan komen de tranen vanzelf. Maar niet alleen dat. Het zijn ook zijn juffen. Stuk voor stuk: allemaal lief. En begaand. En dat ontroert me nog het meest. Met onze kleine komt het wel goed. Daar heb ik alle vertrouwen in. Dank je wel juffen. Respect voor wat jullie doen.”

Onze kleine dreumes is in september 2007 twee weken te vroeg geboren. Al in een vroeg stadium van onze zwangerschap kregen we te horen dat hij een resusbaby is. Net na de geboorte heeft hij 5 weken in een couveuse gelegen en twee volledige bloedtransfusies gehad. Dit was emotioneel een zware periode waarin ik in het ziekenhuis sliep, en mijn vriend ons elke dag kwam bezoeken. Wat me uit deze periode nog het meest is bijgebleven is het intense verdriet dat alleen maar erger werd naarmate de weken voor onze kleine in de couveuse verstreken. Ik wilde zo graag naar huis. Zorgeloos genieten van onze gezonde baby.

Als je samen besluit om een kind te nemen, denk je hier niet aan. Dan is alles perfect: een spannend bezoek aan de verloskundige, kleertjes kopen, de babykamer inrichten. Die eerste schooldag van je kleuter. Je denkt dat alles vanzelf gaat. Maar dat is niet zo.

Je zorgen maken. Onzeker zijn. Heb ik tijdens mijn zwangerschap wel gezond genoeg gegeten? Krijgt mijn kleine dreumes wel de aandacht die hij verdient? Moet ik toch niet wat minder gaan werken? Doe ik er wel goed aan om hem buiten te laten spelen met kinderen die beter kunnen praten. Wat als hij hierom wordt gepest…?

De dag dat onze kleine - gezond en wel - met ons mee naar huis ging was prachtig. De zon scheen, en in de tuin en in de woonkamer was alles prachtig versierd met ballonnen en slingers. Die 5 weken in het ziekenhuis lag nu helemaal achter ons. Ik voelde me opgelucht, gelukkig en zorgeloos. Maar ook dankbaar. Net zoals ik dat voor de juffen ben. En deze dankbaarheid ga ik toch wat vaker laten zien.

Wil je ook een dagboek bijhouden voor de website VROUW van De Telegraaf? Geef je op via vrouwinternet@telegraaf.nl.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!