Vrouw/Praat Mee
1227478282
Praat Mee

Praat mee

Sint-Maarten... Mag jouw kind alles in 1 keer opeten?

Thuis zijn wij niet zo van het snoep, ik koop het eigenlijk nooit. Dus als het Sint-Maarten is fleurt mijn dochter helemaal op. Elk jaar rijst dan ook De Vraag: in één keer opeten of elke dag een snoepje? Volgens tandartsen is de schade aanzienlijk minder groot als je alles in een keer opeet. Het zou dan ook niet uitmaken of je dan één snoepje neemt of meteen twintig; als je daarna maar goed je tanden poetst blijft de schade te overzien.

Misselijk

De kinderdiëtist zegt echter: „Geef je kind twee snoepjes en stop de rest in de trommel.” Zelf neig ik ook naar niet alles in een keer opeten. Anders wordt mijn kind wel heel erg misselijk.

Diëtiste Maya Wubbels stelde eens in Dagblad van het Noorden: „Kinderen moeten leren dat je op een feestdag best een keertje extra mag snoepen, maar dat je op andere dagen snoep moet verdelen. Drie keer per week iets kleins. Daarnaast moeten ze leren dat er ook gezonde tussendoortjes zijn. Als je iets te snoepen aanbiedt, moet er altijd iets gezonders tegenover staan. Geef ze liever fruit of rozijntjes.”

Zelf stop ik het meestal in een busje, vis ik alles eruit wat zacht kan worden en mag mijn dochter bij het dagelijkse snoepmoment een snoepje uitzoeken. Na verloop van tijd vergeet ze meestal de trommel en gooi ik sowieso de oude snoepjes weg.

Praat mee

Wat is jouw snoepbeleid na Sint-Maarten? En in het algemeen? Alles in één keer opeten? Of bewaren en af en toe een snoepje (en misschien jij zelf dan ook)? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.