Vrouw/Seks & Relaties
122829794
Seks & Relaties

The Polyamorie files 73: Ella heeft een spannende date

Ella (41) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Tussen Jeff en Jackie lijkt alles weer goed. Ondertussen heeft Ella voor zichzelf een date geregeld.

De volgende dag zie ik Jeff pas weer als hij thuiskomt uit zijn werk. Hij had wel laten weten dat hij bij Jackie zou blijven slapen, maar ik heb geen idee hoe het nu zit tussen die twee.

Als ik Max en Isa van school heb gehaald, begint Max er opeens over. “Jij en papa gaan niet scheiden toch?” Ik kijk verbaasd naar zijn bezorgde koppie en geef hem een kus.

Echt een leuke vent

“Nee lieverd, dat weet je toch? Dat hebben we je toch al eens verteld? Papa en mama gaan niet scheiden.” Tevreden knikt hij en draait zich weer om in de bakfiets. “Waarom vraag je dat Max?” Hij haalt zijn schouders op en draait zich weer om. “De papa en mama van Fay gaan scheiden, Fay moest huilen.”

Ik denk aan de ouders van Fay en mijn hart maakt onwillekeurig een sprongetje. Ik kan er niks aan doen en voel me direct schuldig. Maar die vader van Fay, dát is wel een verschijning en bovendien ook echt een leuke vent. Snel stop ik mijn gedachten weg en begin een liedje te zingen met Max en Isa.

Alles is weer goed

Nadat ik de kinderen op bed heb gelegd die avond, kan ik eindelijk aan Jeff vragen hoe het nu met Jackie is. Hij reageert heel laconiek en vooral ook kortaf. “Prima hoor, we zijn er weer helemaal uit en het was erg gezellig.”

Ik kijk hem lang aan en moet moeite doen om mijn verbazing te onderdrukken. “Is dat alles wat je te zeggen hebt? Nadat je dagenlang zielig op de bank hebt gezeten hier en steeds met mij wilde praten?”

Nekharen overeind

“Ja, dat wilde ik zeggen. Jackie en ik hebben gepraat en zitten weer op één lijn.” Ik heb geen idee wat dit nu weer voor gevolgen heeft en ik ben ook erg verbaasd over zijn reactie.

Gisteren vertelde hij nog hoe irritant hij haar vond en nu zitten ze weer op één lijn. Wat dat ook mag betekenen. “Mijn verjaardag gaat trouwens wel door volgende week. We vieren het bij Jackie.” Mijn nekharen gaan overeind staan.

Hoe vertel ik dit mijn ouders?

“Bij Jackie? Hoezo?” “Ik dacht dat je dat wel fijn zou vinden, geen zooi in huis en zo en Jackie wil het heel graag organiseren, dus ik laat haar lekker haar gang gaan.”

In mijn hoofd vallen mijn gedachten over elkaar heen. Hoe vertel ik dit mijn ouders? Wie nodigen we wel en niet uit? Moeten al onze vrienden dan naar Jackie? Wat gaat mijn familie hiervan vinden?

Hij kent die vrouw niet eens

Voordat ik al die vragen aan Jeff kan stellen, staat hij alweer op en zegt: “Wist je trouwens dat de ouders van Fay, uit Max’ klas gaan scheiden? Ik kwam afgelopen week toevallig Marieke, de moeder van Fay tegen en ze vertelde het me. Is het goed als ik straks even wat met haar ga drinken? Ze is een beetje eenzaam en zo.”

Weer kan ik mijn verbazing nauwelijks onderdrukken. “Sorry hoor Jeff, maar dit vind ik wel een béétje vreemd. Je kent die vrouw niet eens. En bovendien moet ik zo weg, dus ik wilde jou vragen thuis te blijven omdat je gisteren al weg was.”

Ik heb een date

Hij zucht en gaat weer zitten. “Prima, ik spreek haar wel een andere keer. Wat ga jij doen?” Nerveus omdat ik bang ben voor zijn reactie, antwoord ik heel zacht dat ik een date heb. “Een date? Met wie dan?”

Weer durf ik eigenlijk niets te zeggen, maar ik weet dat ik eerlijk moet zijn. “Met een man, die ik nog nooit heb gezien. Hij noemt zichzelf JM en ik ken hem via zo’n app.” Nu is het Jeff die mij aankijkt met grote ogen van verbazing.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.