1233247
Vrouw

Weblog van de week

Kinderen tijdens de huwelijksdag…

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week is dat Saskia Post-van Dorp (51). Zij is dertig jaar getrouwd met Frits en heeft met haar bedrijf al duizenden huwelijken verzorgd. Ze is ook moeder van twee ondernemende kinderen.

Deze week blogt zij voor VROUW over haar belevenissen en lees je of het toch nog goed kwam met de bruid die ineens 'nee' dreigde te zeggen.

Naam: Saskia Post-van Dorp (51)

Beroep: Ondernemer

Relatie: Dit jaar 30 jaar getrouwd met Frits Post

Kinderen: Anouk (24) en Claire (21)

Favoriete websites: www.postverkadegroep.nl

Wat vind je een typisch vrouwlijke eigenschap: vrouwen kunnen multi tasken

-------------------------------------------------------------------------------

Dag 4

Iedereen hoort erbij tijdens een huwelijksdag. Het is belangrijk met alle gasten rekening te houden. Zijn er gasten met diëten, zwangere vrouwen, vegetariërs, allergieën? Je voelt je natuurlijk welkom wanneer er rekening is gehouden met jouw persoonlijke wensen.

Ook met kinderen moet je rekening houden. Ze horen er gewoon bij en je kunt niet van hen verwachten dat ze zich volwassen gedragen. Tijdens de huwelijksceremonie zie je vaak oma’s met luidruchtige kleinkinderen bij de ceremonie vertrekken.  Eigenlijk kan dat niet. Oma is vaak ook Moeder van bruid of bruidegom. Post Verkade Groep heeft op haar 5 locaties samenwerking gezocht met kinderdagverblijven, welke gediplomeerde kinderverzorgsters kunnen leveren. Deze kunnen de kinderen vermaken tijdens belangrijke momenten van de huwelijksdag.

´´Ooh, wat zijn de kinderen mooi aangekleed´´. De eerste indruk is het meest belangrijk, want zeker op de landgoederen kunnen ze heerlijk spelen. Vorige week hebben wij een hele kinderboerderij geregeld tijdens een huwelijksdag op Het Oude Slot in Heemstede. Wat een groot succes voor alle aanwezige kinderen. Knuffelen met konijntjes, paardje rijden, lammetjes op schoot en natuurlijk waren er baby geitjes en een paar kippen. Er is op de locaties ruimte genoeg om een stuk af te zetten met hekken, met stro balen als banken. Natuurlijk is een springkussen ook altijd een groot succes evenals een ballonnen kunstenaar of een verhalenverteller.

In plaats van het aanzitten aan het bruidsdiner adviseren wij altijd om een kinderbruidsdiner in de pauze voor het diner te organiseren. De tafel fraai gedekt en vol gezet met alles wat de kinderen lekker vinden. Wat denk je van poffertjes of pannenkoeken, frietjes met minihamburger, bitterballen, fruitspiesjes, appelmoes, komkommer en tomaat en natuurlijk een lekker ijsje toe dat ze zelf mogen versieren. Het bruidspaar kan natuurlijk even aanschuiven zodat er leuke foto’s kunnen worden gemaakt…. 

VROUW geeft een complete bruiloft weg!

Wil je ook een dagboek bijhouden voor de website VROUW van De Telegraaf? Geef je op via vrouwinternet@telegraaf.nl.Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!