1234609
Vrouw

Weblog van de week

Een strak dieet

Elke week kijken we mee over de schouder van een interessante vrouw die midden in het leven staat. Deze week is dat Jennifer Cooke (25). Zij is zangeres en schrijft haar eigen liedjes. Deze week blogt zij voor VROUW over haar roerige leven.

Naam: Jennifer Cooke (25)

Beroep: Singer & Songwriter

Relatie: Single

Kinderen: -

Favoriete websites: Youtube en Perezhilton.com

Wat vind je een typisch vrouwlijke eigenschap: Wij kunnen heel vaak zeuren.

Wat is jouw relatie met Yolanthe: Yolanthe is mijn beste vriendin we kennen elkaar al tien jaar! Voor mij is ze net familie en een mentor wat betreft mijn carriere. Ik heb ontzettend veel van haar geleerd, we zijn heel trots op elkaar en steunen elkaar met alles.

----------------------------------------------------------------------------

Dag 5

Sinds maandag ben ik bezig met een strak dieet en fanatiek sporten in de gym. Twee dingen waar ik - en zeker meer mensen - een hekel aan heb. Maar goed, een strak lichaam komt helaas niet vanzelf, daar moet je zelf toch keihard voor bikkelen.

Ik wilde al lang afvallen maar kwam er nooit aan toe door de verhoogde druk van optredens en shows. Eigenlijk was ik gewoon te lui om hieraan te beginnen. Maar er komt toch een moment dat je in de spiegel kijkt en denkt: 'Nu ben ik het echt zat!' ‘’Seeing the light’’, haha!

  Ik keek terug naar oude foto's waar ik veel slanker en gespierder was, toen ik nog danste. Wat ging er mis? Je kent het wel, het gaat uit met je vriend of je zit in een rotperiode en begint mega veel junkfood te eten. Ik ben helaas een emotionele eter; als ik mijn dag niet heb dan maakt voedsel, en vooral junkfood, mij erg gelukkig.

Nu eet Ik geen koolhydraten meer (dus geen pasta, rijst, aardappelen en brood), wat totaal niet gemakkelijk is, geloof me. In plaats daarvan eet ik alleen sla met vlees of vis en broodvervangers met gezonde dingen. Als ik zin heb in zoetigheid eet ik fruit.

Daarnaast doe ik veel cardio-oefeningen om af te vallen. Een dieet is niet voor iedereen bestemd maar blijf wel sporten om jezelf fit te houden. Ik geloof niet in extreme diëten. Ik denk niet dat dat goed is voor je lichaam. Ik geloof meer in gezond eten en actief zijn met je lichaam.

Als je in de spiegel kijkt, moet je sowieso tevreden zijn met jezelf en accepteren dat dit is waarmee je de rest van je leven moet leven! Gewoon blij zijn met jezelf no matter what! Jezelf altijd accepteren zoals je bent.

Wil je ook een dagboek bijhouden voor de website VROUW van De Telegraaf? Geef je op via vrouwinternet@telegraaf.nl.Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!