Nieuws/Vrouw
1235106637
Vrouw

Rosita's dochter woonde in 'Utopia': Toen ze het bed deelde, zapte ik weg

Rosita en Romy

Rosita en Romy

Na zes jaar en 1554 afleveringen stopt het SBS6-programma Utopia (2) aan het eind van dit jaar definitief. Omdat de zender 'een nieuwe fase' ingaat, moet de realityreeks plaatsmaken voor andere programma’s. Eind 2017 spraken we - ter ere van de 1000ste aflevering van het sociale experiment - de moeder van toenmalige inwoonster Romy (27), die er toen al ruim anderhalf jaar woonde. Naar aanleiding van het nieuws herplaatsen we het interview met haar moeder Rosita (52).

Rosita en Romy

Rosita en Romy

Wat vond je ervan dat Romy aan 'Utopia' ging meedoen?

"Toen ze hieraan begon was dat voor mij heel dubbel. Ik zou haar missen maar het leek me voor haar heel leuk en goed. We waren samen naar de Utopia-markt geweest. Niet omdat ze toen al met een vastomlijnd idee liep, het leek ons vooral een leuk dagje. Daar kwam voor haar het besef: 'Hier wil ik zijn.' Ze heeft zich toen aangemeld en werd al vrij snel gebeld."

Kijk je elke dag?

"In het begin keek ik elke dag en streamde ik veel. Nu doe ik dat niet meer hoor. Ik kijk nog wel dagelijks even om te kijken hoe het met haar gaat. Ik houd het natuurlijk wel allemaal een beetje in de gaten!"

Wat vind je van wat je op tv ziet?

"Wij zijn heel close, hebben aan een half woord genoeg. Voor mij is ze een open boek en door die goede band wist ik ook wat me te wachten stond. Ze is niet anders dan hoe ik haar ken, dus ik sta nergens van te kijken. Zoals ze daar is, zo is Romy. Maar toen ze het bed deelde met Cemal heb ik wel weg gezapt. Dat hoefde ik niet te zien.

Als ze verdriet heeft, is dat wel moeilijk om te zien. Maar ik weet dat dat ook wel weer voorbij gaat. Ik zie vooral dat ze daar heel erg gegroeid is. Ze werkt overal aan mee en werkt hard. Wat ik ook mooi vind om te zien is dat ze goed in de groep ligt en altijd heel vrolijk is."

Is het wat jou betreft al tijd om naar huis te komen?

"Er zijn momenten waarop ik inderdaad zoiets heb van: 'Kom maar lekker naar huis'. Maar dat is dan meer voor mijzelf. Dan zit ik zelf niet zo lekker in mijn vel. Maar dit is iets wat zij graag wil en ik ben er nu aan gewend dat ze weg is. Komt ze over een maand thuis dan is dat prima, maar als ze er nog een jaar wilt blijven, sta ik daar ook helemaal achter."

Hoe zal het voor haar zijn wanneer ze uit 'Utopia' komt?

"Daarin wordt ze begeleid en ik ben er natuurlijk ook gewoon. Misschien zegt ze wel: 'Nou mam, ik wil even een paar weekjes bij jou landen.' Ze heeft ook nog steeds haar flatje, dus daar kan ze zo in.

Volgens mij kan ze ook weer aan de slag bij haar oude werkgever. Ik zal haar sowieso opvangen en dat weet ze, dus ik denk dat ze zo weer in het 'echte' leven geland is. Sowieso komt ze er denk ik heel sterk uit en is ze een stuk volwassener geworden."

Wat doen de reacties van kijkers met je?

"Ik houd haar kanalen niet bij dus ik zie niet wat de mensen over haar schrijven. Daar let ik niet op. De mensen die Romy echt kennen, zullen haar vast leuk vinden. En als mensen Romy niet kenden, maar nu fan zijn, vind ik dat super leuk! Ik houd me niet bezig met negatieve reacties."

Update augustus 2019: Inmiddels verwachten 'Utopianen' Romy en Cemal hun eerste (Utopia)kindje.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.