1235276
Vrouw

’Ik doe alleen aan ’groene’ verzorgingsproducten!'

Niet alleen in de keuken gaan we steeds bewuster om met biologische producten, ook biologische cosmetica zit in de lift. Geen synthetische stoffen of siliconen meer, maar 100 procent natuurlijk met ingrediënten als argan olie, amandelmelk of cacaoboter! Vind jij het belangrijk dat jouw verzorgingsproducten natuurlijke ingrediënten bevatten?

De vraag naar biologische verzorgingsproducten wordt steeds groter. Uit een rapport van marktanalyse-bureau Organic Monitor blijkt dat de afzet van deze cosmetica met maar liefst 20 procent per jaar groeit. Bio cosmetica is dan ook niet meer alleen verkrijgbaar bij reform- en natuurwinkels. Ook grote cosmeticamerken zoals bijvoorbeeld NIVEA springt in op de steeds grotere vraag naar biologische verzorgingsproducten. Hierdoor wordt het voor het grote publiek steeds beter bereikbaar, omdat ze ook bij de drogist om de hoek of een supermarkt verkrijgbaar zijn.

Is ’groen’ wel zo fijn?

Maar zijn deze ’groene’ producten wel fijn in gebruik? Voelt het anders? Ruikt het anders? Wij lieten onze lezeressen een aantal natuurlijke verzorgingsproducten uittesten. Vooral het natuurlijke ingrediënt argan olie werd erg gewaardeerd. Op de vraag ’wat zijn volgens jou de positieve punten van deze producten?' antwoordde een lezeres: ’De argan olie. Het heeft een lang verzorgd effect heeft. Na 24uur voelt het nog steeds zacht en fijn aan’. Een andere lezeres liet weten blij te zijn dat er in deze producten geen schadelijke stoffen zitten.

Kies jij ook steeds vaker voor biologische verzorgingsproducten? En welke natuurlijke ingrediënten vind jij een goed effect hebben op jouw huid? Praat met ons mee!