Vrouw/Seks & Relaties
1235343289
Seks & Relaties

'Als zij weer meegaat, haak ik af!'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Ik ben met een paar vrouwen op een minivakantie geweest en een van de dames was zo ongelofelijk irritant dat ik een vervolgtrip met haar echt niet zie zitten. Ik ben 47 en ken deze vrouwen nog maar een jaar. We zitten samen op yoga en hebben regelmatig na afloop met elkaar koffiegedronken. Toen de yogalerares een trip naar Mallorca voorstelde, leek het ons heel gezellig om met z’n vijven aan te haken. Maar eenmaal daar werd ik dus gek van een van hen.

Ze was bijvoorbeeld ontzettend moeilijk met eten. Ze lijkt wel overal allergisch voor - gluten, vet, koolhydraten, vlees, zuivel - en stuurde vrijwel al het eten terug. En dat ging dan ook nog op zo’n onbeschofte manier dat ik mij tegenover de bediening plaatsvervangend schaamde.

Dat ze een kamer voor zich alleen had - geluiden van anderen kan ze niet verdragen - was dan weer een meevaller. Nu wordt er voor volgend jaar een nieuwe reis gepland waar ik heel graag aan zou deelnemen, maar als die hork meegaat dan zie ik het niet zitten. Hoe kan ik haar eruit werken?

Sabine: "Dat vind ik een nogal heftige maatregel: iemand eruit werken. Misschien zou je kunnen voorkomen dat het een kwestie van 'jij of zij' wordt? Heb je enig idee hoe de andere vrouwen erover denken? Als zij haar kunnen 'handelen' dan zou jou dat toch ook moeten lukken?

En misschien is er wel iets meer aan de hand? Zijn de anderen net zo geïrriteerd maar hebben ze een manier gevonden om er mee om te gaan? Yoga is toch bedoeld om lekker 'zen' te worden? Ik zou haar er niet proberen uit te werken maar het bij jezelf houden en een manier proberen te vinden om met haar om te gaan. Succes!"

Heb jij ook een vraag aan VROUW-collega Sabine? Stel die dan hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.