Nieuws/Vrouw
1236028929
Vrouw

Via Instagram verliefd: De volgende keer dat ik naar India ga, trouwen we

Van het vinden van de ware dankzij een datingsite kijkt inmiddels niemand meer op. Maar dat de liefde ook via Instagram gevonden kan worden, is nog wat minder gangbaar. Het overkwam Elisa Teulings (35), gescheiden moeder van drie kinderen. Zij werd verliefd op een Indiase man. "Ik wist niet eens hoe Instagram precies werkte."

Het was begin 2016, toen Elisa haar hart verloor aan een man die aan de andere kant van de wereld woont, uit een andere cultuur komt en aan een andere vrouw uitgehuwelijkt zou worden. Elisa, net gescheiden, had haar leven met haar drie kinderen net weer op de rit.

Engelstalige reactie

Via een vriendin kreeg Elisa de tip om Instagram te installeren op haar telefoon. "Ik snapte er maar weinig van. Toch plaatste ik op een dag een foto van mijzelf, met een gedicht eronder. Hier kreeg ik plots een Engelse reactie op van ene Lokesh Shekhawat. Keep up the good work stond er."

Elisa spiekte eventjes op zijn profiel. "Hij had veel volgers omdat hij fitnessinstructeur is en er goed uitziet. Ik zag wel dat hij een knappe man is, maar klikte zijn profiel eigenlijk direct weg en ging door met mijn dagelijkse leven."

Verliefd op een foto

Een aantal dagen later begon Lokesh Elisa ineens te volgen. Ze vertelt: "Ik snapte nog steeds bar weinig van Instagram, en volgde hem dus maar terug. Ik dacht dat dit een normale gang van zaken was. Toch had ik op dat punt nog steeds geen gevoelens bij zijn foto’s."

Die kwamen pas na een tijdje. Elisa: "Ik zag plots een foto van hem in mijn tijdlijn verschijnen. Het was een foto van zijn gezicht, en het leek alsof ik recht in zijn ziel keek. Gek genoeg bekroop me het gevoel dat we elkaar echt moesten spreken, alsof we elkaar direct aanvoelden!"

Berichtje

Elisa kreeg de foto van Lokesh maar niet uit haar hoofd, en trok na lang wikken en wegen de stoute schoenen aan. "Ik stuur nooit een bericht naar vreemden, maar dit keer kon ik het niet laten. Ik zocht hem op via Facebook en stuurde hem een berichtje."

Dat dit berichtje zou uitmonden in een hartstochtelijke liefde, had Elisa nooit kunnen bedenken. "We voerden een intens gesprek. We vertelden elkaar alles over ons leven en gek genoeg voelde het gelijk heel vertrouwd. Ik heb best veel meegemaakt, en hij was de eerste persoon aan wie ik echt alles heb durven te vertellen."

Uitnodiging

Toch was er eerst nog geen sprake van liefde. Elisa: "We spraken elkaar iedere dag via Facebook en groeiden naar elkaar toe. Dit mondde uit in een hele hechte vriendschap."

En toen kwam plots de uitnodiging. "Lokesh vroeg of ik naar India zou willen komen, om Diwali met zijn familie te vieren. Dit is een belangrijke Indiase feestdag, en hij wilde graag dat ik hierbij aanwezig zou zijn."

Uitgehuwelijkt

Ondanks haar vliegangst besloot Elisa de uitnodiging aan te nemen. "Hij stond op het vliegveld en het voelde gelijk goed. We omhelsden elkaar en hij begeleidde me naar mijn hotel. Hij sliep bij een vriend."

De dag daarna reisden ze door naar zijn geboortestad Dujod. "Daar woont hij met zijn tweelingbroer en broertje bij zijn ouders. Het is gebruikelijk in India dat mannen thuis blijven wonen. Ze verlaten zelden het ouderlijk huis, zelfs niet als ze uitgehuwelijkt zijn en gaan trouwen."

Uithuwelijken

De cultuurverschillen waren duidelijk merkbaar. "Het is een stuk minder modern daar. Ik was ook de eerste toerist die dat dorpje bezocht en die bij de familie mocht blijven, dus ik werd vreemd aangekeken op straat. Maar ondanks dat werd ik ontzettend hartelijk ontvangen."

Voor de gelegenheid had Elisa traditionele kleding aangetrokken, en dat werd gewaardeerd. "Zijn moeder nam me mee naar de bidkamer, waar ze me opmaakte en versierde met sieraden die een Indiase bruid krijgt. Ze grapte dat ze zou bidden dat ze mij zou kunnen uithuwelijken aan haar zoon."

Schoondochter

Elisa wist dat de ouders van Lokesh al op zoek waren naar een bruid, waardoor ze niet had verwacht dat een relatie een optie was. "Ik merkte wel dat ik een diepe connectie voelde, maar durfde dit tegenover mijzelf niet toe te geven. Ik heb drie kinderen in Nederland, en hij woont 8000 kilometer verderop. In mijn ogen leek het onmogelijk."

Dat gevoel veranderde op kerstochtend. Elisa: "Ik werd wakker van een berichtje van Lokesh zijn vader, waarin stond: Merry christmas, I decided that you are going to be my daughter in law. Ik was helemaal overdonderd, maar wist gelijk dat ik dit ook wilde."

Goedkeuring via Skype

Om de verloving te voltrekken, moest er vanuit beide ouders goedkeuring gegeven worden. "Onze vaders hebben via videobellen goedkeuring gegeven voor het huwelijk. Mijn vader moest er in het begin niets van hebben, maar kwam al gauw tot inkeer toen hij zag hoeveel ik van hem houd. Kort daarna ben ik weer naar India gegaan om Lokesh weer te zien. De volgende keer dat ik dat ik naar India ga, gaan we trouwen."

Dat het ongebruikelijk is beseft Elisa maar al te goed. "Normaal gesproken zou een traditioneel Indiase familie nooit voor zo’n huwelijk toestemming geven. Want niet alleen ben ik van een andere cultuur, ook ben ik al eerder getrouwd geweest én heb ik drie kinderen. Maar kennelijk voelde ook zijn familie aan dat wij echt een bijzondere klik hebben."

Emigreren

Elisa vertelt dat Lokesh volgend jaar zal emigreren. "Deze keuze was snel gemaakt, want ik kan het mijn kinderen niet aandoen om naar India te emigreren. Ze moesten in het begin erg wennen aan het idee, maar zijn gelukkig heel blij voor me en praten weleens met Lokesh via Skype. Toen ik merkte dat ook zij het goed kunnen vinden met elkaar, was ik om.

Ik heb Lokesh pas twee keer gezien, maar toch weet ik zeker dat het goed is. Ik zou mezelf twee jaar geleden compleet voor gek hebben verklaard, maar ik weet zeker dan ik mijn soulmate gevonden heb!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een bijzonder (liefdes)verhaal vertellen?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.