Vrouw/Praat Mee
1238166750
Praat Mee

Praat mee

Hoe (on)professioneel zijn selfies op social media?

’Artsen die bikinifoto’s plaatsen zijn niet professioneel’, kopt De Telegraaf. Er was namelijk ophef ontstaan in de medische wereld, over artsen die foto’s van zichzelf in zwemkleding op social media plaatsten. Dat zou niet professioneel zijn en het zou daarmee invloed hebben op toekomstige keuzes van patiënten, zo vertelden resultaten uit een onderzoek dat hiernaar gedaan was. Het onderzoek zorgde nogal voor opschudding. Is het werkelijk (on)professioneel? En hoe zit het bij andere beroepen?

Onderzoek

In het betreffende onderzoek draaide het niet alleen om bikinifoto’s van verpleegkundigen. Ook om het vasthouden of consumeren van alcohol in social posts. En vlak (volgens de resultaten) ook het dragen van andere ongepaste kleding, zoals ondergoed en provocerende verkleedkleding, niet uit. Onder #MedBikini barstte het los van de artsen die foto’s van zichzelf in zwemkleding postten.

Als reactie postten artsen van over de hele wereld een foto van zichzelf in zwemkleding.

Veelal dames, en af en toe dook er ook een man op:

Andere beroepen

Is het werkelijk onprofessioneel om met een dergelijk beroep een foto van jezelf in zwemkleding te plaatsen? Of met een alcoholhoudend drankje in je hand of aan je lippen? En hoe zit het dan bij andere beroepen? Hoe zit het bijvoorbeeld met docenten op de middelbare school? Zijn zij professioneel als ze foto’s van zichzelf in zwemkleding posten? En hoe kijken we er tegenaan als we de wijkagent op social media tegenkomen in slechts een zwembroek? Wanneer is het eigenlijk wel professioneel? En betekent dat dan dat eigenlijk niemand meer een foto van zichzelf in zwemkleding kan plaatsen?

Praat mee:

Vind jij het professioneel om selfies in zwemkleding op social media te posten met een dergelijk beroep? Praat mee op onze Facebook-pagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.