Nieuws/Vrouw
123871953
Vrouw

Zo heb je het langst profijt van je haarkleur

Beautycollega Enith komt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op beautygebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Bijvoorbeeld deze tips hoe je je net gekleurde haar mooi houdt.

Ja, eindelijk, vrijdag begint de zomer! Maar dat betekent ook - als het goed is - dat we vaker moeten gaan smeren. Niet alleen de huid, ook het haar heeft extra bescherming nodig bij mooi weer. Want in de zomer wordt je haar snel lichter, helemaal als het gekleurd is. En met de vakantie in het vooruitzicht, waar het zwembadwater je verse haartint verkleurt en de zee je haren uitdroogt, is het handig om je nieuwe haarritueel alvast even te oefenen.

Stap 1: Laat je conditioner zitten

Niet alleen heb je nu echt een conditioner nodig na het wassen van je haar, laat ‘m gedurende de zomer gewoon zitten en spoel ‘m niet uit. Zo krijgen zon, zout en chloor namelijk minder grip op je haar en blijft het bovendien langer zacht. Je kunt ook een haarolie gebruiken. Een olie helpt droog haar te hydrateren, vanwege de essentiële vetzuren, dringt lekker diep in het haar door en zorgt dat de schubben op het haar zich sluiten, waardoor het er gladder uitziet. Let wel op, want een olie kan je kruin wat vettig maken, dus vermijd het op je hoofdhuid en breng het alleen in de haarpunten aan. Liefst meteen na het wassen, als deze nog nat zijn.

Stap 2: Spray met factor

Style je haar het liefst met producten zonder alcohol, want alcohol droogt je haar en hoofdhuid uit. Probeer tevens zoveel mogelijk de koude luchtstand van de föhn te gebruiken om pluizig haar te voorkomen. Top je look dan af met een zonnefilter. Ik gebruik het liefst een luchtige leave-in-spray met een factor in plaats van een oliespray, omdat olie bij mij niet werkt. Het maakt mijn fijne haar zo zwaar dat ik mijn krullen verlies. Een luchtige beschermingsspray bevat naast de UV-filter vaak voedende ingrediënten en laat het haar extra glanzen. Het vormt een laagje om het haar dat beschermt tegen schadelijke effecten van die heerlijke zon en kun je op zowel vochtig als droog haar gebruiken.

Stap 3: Maak je haar nat voordat je een duik neemt

Een haarband of hoedje is op het strand natuurlijk het beste beschermmiddel, maar neem je leave-in-spray - net als een gewone zonnebrandcrème - liever altijd mee, zodat je bijtijds bij kunt spuiten. Wil je even een lekkere duik in zee of het zwembad nemen, maak je haar dan eerst nat met mineraal of kraanwater. Nat haar neemt namelijk minder chloor en zout op dan droog haar. Spoel je haar na het zwemmen weer uit, zodat zout en chloor niet tussen je haren blijven zitten en spuit het opnieuw in met een leave-in-haarspray.

Stap 4: Wekelijks een hot oil-behandeling

Verzorg je haar gedurende de zomer met een kleurbeschermende shampoo en conditioner, speciaal voor gekleurd haar. Hier zitten de juiste beschermende bestanddelen in om de kleur en de glans langer te behouden. Breng daarnaast zo vaak mogelijk een haarmasker aan of kies één keer per week voor een hot oil-treatment. Hiervoor gebruik je een kokosolie, arganolie, avocado-olie of jojoba-olie. Doe het in je haar, zet een douchemuts op en laat het gedurende een uur of een hele nacht lekker warm worden en intrekken. Je kunt ook een iets vochtige handdoek in de magnetron opwarmen en nog over de douchemuts heen wikkelen. De volgende ochtend was je de olie eruit en zie je een gezond resultaat. En heb je vaak last van klitten? Olie is een ideaal middel om het haar te ontklitten. Smeer het op de klit en borstel met de punt van de borstel de knoop voorzichtig los.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.