Nieuws/Vrouw
1241352168
Vrouw

Seksblessure Barry Atsma geen uitzondering ‘Seks in de auto leek me geweldig, tot ik mijn kniebanden verrekte’

Barry Atsma heeft een blessure opgelopen waar de fantasie van menig vrouw van op hol slaat. De opnames van een seksscène voor de nieuwe serie KLEM verliepen zo vurig, dat de duim van de acteur er een kwetsuur aan overhield. Nou loop je bij een doorsnee ‘recht toe/recht aan-vrijpartij’ niet zoveel risico op letsel, maar kan het met een beetje creativiteit, wat bijzondere standjes, iets te veel alcohol op óf gewoon teveel opwinding pijnlijk of zelfs in het ziekenhuis eindigen. VROUW dook voor jou in de wereld van seks-ongelukjes…

Een op de drie!

De Dailymail berichtte een jaar geleden al over onderzoek waar uit bleek dat één op de drie wel eens gewond raakt tijdens de seks. Vaak hebben we niet eens door dat het mis gaat; we zijn verdoofd door de endorfinen en merken vaak pas een dag later dat we ietwat gehavend uit de “strijd” zijn gekomen. Zo’n ingewikkeld standje voor optimaal genot is misschien wel hartstikke spannend, maar als dat de enige sport is die je beoefent in een week, krijgen je spieren een flinke optater. Spierpijn is dus geen uitzondering.

Brandwond

Maar wat helemaal vaak voorkomt, is een verstuikte pols, verdraaide enkels en brandwonden. Over dat laatste kan Ymke (38) meepraten. “Ik deed het een keer met mijn vriend op de grond van het vakantieappartement. Al tijdens de daad voelde ik een pijn op mijn rug, maar ik had geen idee wat er aan de hand was. Pas toen we klaar waren, ontdekte ik een enorme brandwond. Dat synthetische tapijt waar we het op deden was achteraf gezien niet de meest hygiënische, maar ook niet de meest veilige plek!”

Blauwe plekken

40% maakt wel eens iets kapot tijdens de seks. Het is logisch dat het bed nogal te lijden heeft, maar ook glazen, fotolijstjes, stoelen, muren, ladekastjes, deuren, ramen en vazen gaan er massaal aan als we het doen. Gemma (28): “Ik wilde het een keer doen zoals je wel in een film ziet, dat een man je oppakt, tegen de muur drukt en dan ‘neemt’. Mijn vriend ging er helemaal in op en deed wat ik hem had ingefluisterd. Hij deed het alleen iets té enthousiast. De kast waar hij mij tegenaan drukte stond niet helemaal stabiel, waardoor zo ongeveer alles wat er in en op stond, omviel. En daarnaast zat ik de dag erna onder de blauwe plekken. Toch heeft het de pret niet gedrukt. Het was écht heel ‘hot & steamy’!

Kniebanden verrekt

Hetzelfde onderzoek waar de Dailymail over schreef, ziet inderdaad een gelijkenis met wat men in de film ziet en graag thuis wil nadoen. Als je de kans op letsel wilt verkleinen, kun je het maar het beste in bed doen. De bank, de trap en de auto zijn namelijk het gevaarlijkst. Tessa(33): “De auto ja… Ach wat leek mij dat geweldig. Tot ik er op zo’n onhandige wijze een draai in probeerde te maken dat mijn kniebanden verrekte. Ik heb nog weken ongemakkelijk gelopen en iedereen wijsgemaakt dat het met sporten was gebeurd. Alleen mijn vriend en ik kenden het echte verhaal.”

Bewusteloos

Ook de douche, een stoel, de keukentafel en het toilet zijn geen plekken voor ‘safe sex’. Seks op grote hoogten hebben is overigens ook niet verstandig, zo ondervond Robert. “In Mexico kwam ik een prachtige vrouw tegen, waar ik mee in een café belandde. Na de nodige glazen alcohol, vertrokken we naar mijn hotelkamer, waar we losgingen. Ineens ging alles om mij heen draaien en raakte ik bewusteloos. Niet veel later lag ik aan de beademing in het ziekenhuis. Wat bleek? Het plaatsje waar we het hadden gedaan lag ruim 2000 meter boven de zeespiegel. Mijn hart had door alle inspanning te weinig zuurstof gekregen. Het advies van de behandelend arts: voortaan de liefde maar bedrijven op zeespiegel niveau!”

Paarse plek

SM/BDSM hoeft niet gevaarlijk te zijn, mits je het maar met beleid en kennis van zaken doet, maar het is wel iets risicovoller als het op blessures aankomt. Het loopt er regelmatig mis, helemaal sinds Fifty Shades of Grey er een trend van heeft weten te maken. Lois doet aan BDSM: “Ik ben eens 65 keer hard op de binnenkant van mijn been geslagen, omdat ik een 'grote mond' had. Even later ontdekte ik dat ik er een gigantische paarse plek aan had overgehouden. Tijdens een etentje met de persoon die dat had gedaan en zijn huisgenoot, maakte ik melding van de plek. Ik zei dat ik geen idee had hoe ik eraan was gekomen. Je had zijn gezicht moeten zien, hij was woest! Het huisgenootje had niets door, haha!”

Be careful

Je hoeft natuurlijk niet meteen met een helm, een veiligheidsvest in een kamer met verende wanden aan de slag te gaan, maar een beetje voorzichtigheid betrachten is wel aan te raden. Het is niet alleen de pijn die vervelend is, ook het ziekmelden wat in 5% van de seksblessures gebeurt, is natuurlijk niet de bedoeling.

Hebben jullie wel eens iets op dit gebied meegemaakt dat het vermelden waard is? Laat het ons weten! Wie weet leren we er iets van…

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.