Vrouw/Praat Mee
1242590686
Praat Mee

Verhuizen voor het werk van je partner… doen of drama?

Natuurlijk wil iedereen graag in de buurt van zijn werk wonen. Naast de deur hoeft voor velen niet, maar de meeste mensen vinden dat de reisafstand niet al te lang moet zijn. Die kostbare tijd kan veel leuker worden besteed. Maar wat als je partner op flinke afstand van huis gaat werken… Verhuis je dan of niet?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2015 de gemiddelde afstand die werknemers tussen hun woonplaats en werk afleggen, tussen de 15 en 35 kilometer ligt. Vier op de tien Nederlanders wonen en werken in dezelfde gemeente.

Voor de vrouwen van mariniers van kazerne Doorn is de afstand tussen het woon- en werkadres actueler dan ooit. Het plan is namelijk dat de kazerne verhuist van het Utrechtse Doorn naar het Zeeuwse Vlissingen.

Met de auto en zonder files is dat twee uur heen rijden én twee uur terug. Minimaal vier uur per dag onderweg van woon naar werk. Er zijn maar weinig Nederlanders die dit voor hun baan overhebben.

Kinderen

Dus er zijn dan twee keuzes: verhuizen of een andere baan zoeken. Maar de meeste gezinnen draaien op tweeverdieners. Dus wat moet de partner dan? Zijn/haar baan opzeggen voor het werk van de ander?

En dan hebben we het nog niet eens over de kinderen en het huis. Want die kleintjes hebben vriendjes in de buurt en gaan hartstikke goed op school. De buurt waar je woont is ook ontzettend fijn én het huis is prima. Maar werkplezier en een inkomen zijn ook belangrijk. Dilemma!

Praat mee

Zou jij ooit verhuizen voor het werk van je partner? Of voor je eigen werk? En wat is de maximale reisduur die je overhebt voor een baan? Laat het in een reactie weten!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.