Nieuws/Vrouw
1247297573
Vrouw

Op je mooist

Doe het eens op z’n Japans

Beautycollega Enith komt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op beautygebied. Want ook al kan een make-uplook er heel professioneel uitzien, het is vaak makkelijker dan je denkt.

Reinigen is relaxen

In Japan besteden ze meer dan een half uur aan het Saho-ritueel, een ontspannen dubbele reiniging van de gezichtshuid met vaak meer dan vijftien verzorgingsproducten. In Korea hebben ze een lijstje met bepaalde producten die ze aanhouden. Dus heb je een drukke dag achter de boeg, reinig dan eens extra intensief volgens het Aziatische stappenplan. Niet alleen wordt je huid er dubbel zo schoon van en werkt alles wat je erna op smeert beter, het helpt je tevens volledig te ontspannen.

Dit heb je nodig:

- Reinigingsolie

- Water based cleanser

- Toner

- Peeling

- Essence

- Serum

- Oogcrème

- Moisturizer

Stal deze verzorgingsproducten lekker uit en zorg dat wettenschijfjes, washandjes en een handdoekje binnen handbereik liggen.

Zo doe je de dubbele reiniging:

Stap 1: Reinigen met olie

Verwijder als eerste je make-up met een reinigingsolie of cleansing balm. Een reinigingsolie op de droge huid lost niet alleen make-up op, het trekt ook talg en ander vuil aan. Masseer je gezicht vervolgens met wat lauwwarm water op je vingertoppen. Verwijder de reinigingsolie met een washandje of doekje, die je in lauwwarm water hebt gedrenkt.

Stap 2: Reinigen met een water based cleanser

Het tweede product uit de Aziatische skincare-routine is een water-based cleanser. Dit kan een (niet) schuimende reiniger zijn die op water gebaseerd vuil, zoals zweet, verwijdert.

Stap 3: Laatste restjes

Doe vervolgens wat tonic op een wattenschijfje en wrijf deze zachtjes over het gelaat. De tonic verwijdert de laatste vuilrestjes, verfrist en bereidt de huid voor op het volgende product, namelijk een scrub of peeling.

Stap 4: Dieptereiniging door peeling

Breng de crème aan op een ietwat vochtige huid en masseer deze met ronddraaiende bewegingen zachtjes in. Zo verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de aanmaak van nieuwe.

Stap 5: Hydraterende essence

Een essence is een ultradunne emulsie, die de huid hydrateert. De geur en massage van een essence stimuleren je zintuigen en werken lekker rustgevend.

Stap 6: Werkstoffen in serum

Kies een serum die bij je behoefte past. Wil je vaalheid, pigmentvlekjes, rimpels of verslapping aanpakken? Een serum bevat specifieke werkstoffen en dringt diep in de huid door. Het geeft de huid net dat beetje extra voeding wat het in bepaalde periodes nodig heeft. Ook kun je een serum gedurende een paar dagen achter elkaar als kuur gebruiken.

Stap 7: Oogverzorging

Een oogcrème heeft hydraterende eigenschappen, maar kan afhankelijk van de formule ook problemen als lijntjes en rimpeltjes, donkere kringen, wallen of verslapping aanpakken. Klop de crème zachtjes met je ringvingers in de huid en duw zachtjes vanaf de neus richting de jukbeenderen.

Stap 8: Moisturizer

Tijdens de nacht gaat de temperatuur van de huid omhoog en worden voedingsstoffen beter door de huid opgenomen. Draag daarom eens of twee keer per week een nachtmasker in plaats van een nachtcrème.

Tip!

Snuif - net als in Japan - de geur van je verzorgingsproduct op, voordat je gaat smeren. Het maakt de geest ontspannen en je bewust van waarmee je bezig bent. Wrijf het product warm tussen je handen en houd beide handen even onder je neus.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.