Vrouw/Praat Mee
1247672282
Praat Mee

In de pauze een patatje halen? Dacht het even niet!

Patatje in de pauze? Echt niet!

Patatje in de pauze? Echt niet!

Vandaag is het de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Een initiatief van het Voedingscentrum dat met deze dag aandacht vraagt voor gezonde voeding op scholen. Staatssecretaris Blokhuis reikt vandaag de Gouden Schoolkantine Schaal uit aan het FlexCollege in Den Haag. Hoe goed scoort de schoolkantine van jouw kind? Worden daar nog patatjes en kroketjes gebakken? Praat mee!

Patatje in de pauze? Echt niet!

Patatje in de pauze? Echt niet!

Kennelijk doen meer scholen het goed, want vandaag worden liefst 168 Schoolkantine Schalen uitgereikt. Deze scholen bieden dus overwegend een gezond assortiment. Toch houd je het bijna niet tegen dat kinderen in hun pauze het schoolplein verlaten voor een patatje oorlog, kroketje, zak snoep en/of literbak ijs.

Zak chips

Vooral als de snackbar naast de school ligt is voor kinderen de keuze snel gemaakt. Bij het FlexCollege is daar echter geen ruimte meer voor. Daar gaan de poorten op slot, zodat kinderen in de pauze niet even snel wat ongezonds kunnen halen.

Radio 1 peilde de stemming binnen en hoewel het merendeel van de leerlingen positief was over de gezonde kantine, mopperde een jongen 'dat hij niet van gezond eten houdt'. Daarom at hij liever niks op school zodat hij in de middag thuis los kon gaan op een zak chips. Zo kan het natuurlijk ook. Of je smokkelt die donut in de je tas de schoolpoorten binnen.

Praat mee

Heeft jouw kind op school al een gezonde kantine en vind jij het een goed idee om de schoolpoorten te sluiten zodat kinderen in de pauze geen roze koeken en/of patat gaan halen? En kun je dat nog wel maken als school als je met 17 en zelfs 18-jarige van doen hebt? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.