Vrouw/Seks & Relaties
124844444
Seks & Relaties

Aflevering 61: 'We hebben het altijd veilig gedaan, behalve die ene keer...'

Vrouw leest agenda

Vrouw leest agenda

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op een gezamenlijke vriend, Boris. Ze zet een punt achter hun huwelijk en huurt een eigen huisje. Net nu ze haar rust begint te vinden is ze over tijd.

Vrouw leest agenda

Vrouw leest agenda

Maandag

De sfeer tussen mij en Paul is er sinds vrijdag niet heel veel beter op geworden.

Toen ik de kinderen zondag kwam halen had hij weer die bijna arrogante, kille houding. "Ik ga de zolder aanpakken en wil 'm deze week leeg halen. Kun jij daarna jouw spullen meenemen?" Ik stond perplex.

De zolder aanpakken? Is diezelfde zolder niet de inzet geweest van talloze ruzies de afgelopen jaren? Ik kreeg hem maar niet zover dat hij er een kamer voor Max van zou maken. "Je ski's, al die truttige kerstrommel, zakken met kleding, fotoboeken: ik heb het niet nodig."

"Ja eh... ik haal het wel op. Dan zet ik het wel bij mijn ouders neer, want ik heb er zelf geen plek voor. Ik dacht trouwens dat ik het voorlopig bij jou mocht laten staan. Niet dus. Ik laat je wel weten wanneer het klaar staat."

Terug in de auto, met de kinderen ruziënd op de achterbank, begon ik te huilen van woede. Ik was niet verdrietig maar ziedend. Vanwaar die haast ineens? En waarom op deze manier?

Woensdag

"Heb jij een vriend?" Max vraagt het achteloos, terwijl hij op de bank hangt met zijn iPad. Alsof hij een glas limonade bestelt. Shit. Hij heeft het dus toch gehoord.

"Hoe kom je daarbij?" "Dat zei papa toch, toen jij ons vorige week bracht? Of heb ik het verkeerd verstaan?" Ik weet dat ik een fout bega, maar een andere oplossing voor dit moment heb ik even niet.

"Dat heb je denk ik verkeerd verstaan. Wil je wat drinken?" "Ja. Mag ik cola?"

Zondag

Ik blader mijn agenda door.

Normaal gesproken kan ik mijn laatste menstruatie altijd wel linken aan een dag of een gebeurtenis, maar dit keer niet. Het is ruim een maand geleden, dat weet ik wel.

Ik ben in dit huis namelijk nog niet ongesteld geweest. Het zweet breekt mij uit. Het zal toch niet dat ik bovenop al deze ellende ook nog eens zo stom ben geweest zwanger te worden? Stress. Stress is iets waardoor je hele hormoonhuishouding, inclusief cyclus, overhoop kan komen te liggen. Bovendien ben ik in korte tijd ruim 10 kilo afgevallen, ook niet bevorderlijk. Nee, ik ben niet zwanger, dat kan en mag niet. We hebben het altijd veilig gedaan, Boris en ik.

Behalve die ene keer... Toen waren we zo aangeschoten en verliefd dat het onveilig gebeurde voor we het echt doorhadden. "Zo’n vaart zal het niet lopen", stelde ik hem na afloop nog gerust. "Ik ben ook de jongste niet meer en bij Nina zijn we destijds een halfjaar bezig geweest." En daarna heb ik er eigenlijk niet meer aan gedacht. Tot nu dus...

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.