Vrouw/Opgebiecht
1254480589
Opgebiecht

Sonja Bakker: Ik ben weer voorzichtig aan het daten

Sonja Bakker

Sonja Bakker

In de rubriek Opgebiecht kun je - al dan niet anoniem - jouw geheim delen. Deze keer biecht Sonja Bakker (43) op dat ze zich soms bekeken voelt.

Sonja Bakker

Sonja Bakker

"De laatste keer dat ik iets opbiechtte, las ik het de week erop terug in een van de bladen. 'Voor een goede vrijpartij mag je me altijd wakker maken', stond er schreeuwerig op de cover. Blozend stond ik voor het schap in de supermarkt en het liefst had ik alle exemplaren een rijtje naar achteren verplaatst. Er was geen woord van gelogen - deze keer - maar het is nog steeds wennen dat dit af en toe gebeurt.

Frikadelletje

Ik ben een enorme flapuit en eigenlijk heb ik helemaal geen geheimen, maar het went nooit dat dit soort onschuldige uitspraken dan bijna wereldnieuws worden. Alles wordt uit z’n verband gerukt.

Men vindt sowieso vaak iets van mijn doen en laten. Sta ik heel af en toe met mijn zoon Brammetje bij de snackbar omdat mijn kleine man op z’n tijd een frikadelletje mag, dan voel ik de blikken op me gericht. Haal ik het dan ook nog in mijn hoofd om zelf een kroketje te eten, dan krijg ik dat te horen. 'Zo Son, heb je een Schijt-Aan-Sonja-dag? Moet jij je eigen dieet niet volgen?'

Flesjes wijn

Maar andersom gebeurt het ook. Eet ik een salade in een restaurant dan zeggen ze weer dat ik slank ben omdat ik alleen maar sla eet. Terwijl het tegendeel waar is. Ik doe het eigenlijk nooit goed, haha.

Soms voel ik me wel een beetje bekeken. Zeker als ik boodschappen doe en de halve rij kijkt naar wat ik in mijn mandje heb gegooid. En als de flesjes wijn gezellig rinkelend over de lopende band hobbelen - dan helemaal. Maar uiteindelijk kan ik er ook erg om lachen. In mijn leven gebeurt altijd wel wat en het is in ieder geval nooit saai.

Dikkere huid

Want die gekke gesprekken in de rij bij de supermarkt zijn ook vaak grappig. Ik heb in ieder geval altijd wel wat te vertellen als ik thuiskom. Er gebeurt zoveel leuks om je heen, maar je moet er wel voor openstaan, je moet het zien. Ik houd van spontane acties en ontmoetingen en duik vol enthousiasme in nieuwe avonturen.

Het leven is wat mij betreft veel te kort om thuis op de bank onder een deken te kruipen. Ik ben daarin de laatste jaren ook sterker geworden. Mijn lijf is weliswaar slanker dan ooit, maar ik heb wel een veel dikkere huid gekregen. Dus ook al gaat het af en toe helemaal niet zo goed met me, ik verstop me niet meer.

Daten

Mijn breuk met Jan is breed uitgemeten in de media en het is hoe dan ook een verdrietige situatie. Voor mij, voor de kinderen en ook voor hem. Maar in plaats van verslagen bij de pakken te gaan neerzitten, koos ik ervoor om positief te blijven en me met mijn jongens op de toekomst te richten.

Ons huis leuk te maken, geluksmomenten te creëren waar we alle vier blij van worden. Samen naar Ajax of lekker uitwaaien op het strand. En zelf ben ik ook al weer voorzichtig aan het daten. Het moet allemaal wel een beetje leuk blijven, is mijn motto.

En nee, ik ga hier niet opbiechten wat ik met wie allemaal doe, haha. Maar neem maar van mij aan dat ik het leuk heb en dat hij me zeker midden in de nacht wakker mag maken."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.